Δεν πέρασαν οι αναδρομικές φοροαπαλλαγές ακινήτων στο Άγιο Όρος

Loading...


Δεν πέρασε τελικά από τη χθεσινή, επεισοδιακή, συνεδρίαση της Βουλής, κατά την διάρκεια της οποίας ψηφίστηκε πλήθος τροπολογιών, προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η πρόταση για αλλαγή στον τρόπο φορολογίας του Αγίου Όρους.

Συγκεκριμένα, τη φοροαπαλλαγή όλων των ακινήτων των μονών του Αγίου Όρους, εντός ή εκτός αυτού, που βρίσκονται σε φορολογική εκκρεμότητα ζήτησαν με τροπολογία τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Αναλυτικότερα, ζήτησαν να απαλλαγούν από καταβολή του παλαιού Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας όλα τα ακίνητα και δεν αφορά φορολογικά ποσά που έχουν καταλογισθεί αλλά μόνον υποθέσεις που εκκρεμούν ως προς τον φορολογικό έλεγχο.

Διαβάστε εδώ:  ΕΝΦΙΑ: Επανεξέταση των εκπτώσεων σε ειδικές κατηγορίες

Τελικά η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή, σε μία ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση κατάφερε να “κλείσει” ανοιχτά μέτωπα από πολλά υπουργεία, χρησιμοποιώντας ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr