Αποτυχημένη προσπάθεια παραπληροφόρησης για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής Βατοπαιδίου

Loading...


Παραπλανητικές πληροφορίες κυκλοφόρησαν προκειμένου να  παρερμηνευτεί η θέση της Εκκλησία της Ελλάδος ως προς την υπόθεση των  ανταλλαγών της Μονής Βατοπαιδίου.
Πως έγινε αυτό; Την τυπική παραίτηση λόγω καθυστέρησης της πρόσφατης παρέμβασης  της Εκκλησίας της Ελλάδος παρερμήνευσαν καθόλου τυχαία διάφοροι κύκλοι, ώστε  κατά τη μόνιμη συνήθεια τους, να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις  που δεν έχουν και δεν είχαν καμία σχέση με την αλήθεια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Εκκλησία της Ελλάδος, οι Τράπεζες και οι ιδιώτες ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις της Μονής Βατοπαιδίου και προκαλεί αλγεινή εντύπωση η κυκλοφορία της περί του αντιθέτου είδησης από το ΑΠΕ (Αθηναικο πρακτορείο ειδήσεων) , κάτι που αναπαράχθηκε από διάφορα ΜΜΕ. Σύμφωνα  πληροφορίες του «Αγιορείτικου Βήματος» από εκκλησιαστικούς και δικαστικούς  κύκλους  :Από την έρευνα προκύπτει ότι, συζητήθηκαν στις 7.6.2013 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγές του Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπαιδίου, των Τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank και πολλών ιδιωτών και εταιρειών, για το ζήτημα των ανταλλαγών. 


Ίδιες αγωγές συζητούνται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε μεταγενέστερες δικασίμους. 

Σε όλες τις δικασίμους παρέμβαση υπέρ της Μονής και των λοιπών εναγομένων άσκησε στα μέσα Μαϊου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.Λόγω μη επαρκούς χρόνου για την επίδοση της παρέμβασης στο Δημόσιο (2 μήνες) η παρέμβαση μόνο για τη δικάσιμο της 7.6.2013 στη Θεσσαλονίκη δεν συζητήθηκε. Τράπεζες και ιδιώτες υποστηρίζουν όσα και η Μονή Βατοπαιδίου και η Ιερά Σύνοδος  τη νομιμότητα των ανταλλαγών.

Επίσης  προσπάθεια παραπλάνησης έγινε  με τον υπερτονισμό των απόψεων μίας μάρτυρος της οποίας η κατάθεση δεν είχε τίποτα το εξαιρετικό σε σχέση με τις υπόλοιπες

Ήδη, με δύο αποφάσεις του το Πρωτοδικείο Αθηνών (3744/2012 και 4711/2012), έχει κρίνει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Δημοσίου για παράνομες ανταλλαγές, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να παραιτηθεί από 25 και πλέον αγωγές του κατά της Μονής!


Τα Πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης έκριναν τις αρχικές παραιτήσεις του Δημοσίου παράνομες, γιατί δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, και επιδίκασαν δικαστική δαπάνη στη Μονή Βατοπαιδίου. 


Τέλος να σημειωθεί ότι η απόφαση της Θεσσαλονίκης αναμένεται το φθινόπωρο.

Διαβάστε εδώ την παρέμβαση της Εκκλησίας της Ελλάδος: