Αγρυπνία υπό τον Πατρ. Μόσχας για τα λείψανα του Αγίου Σιλουανού στη Μόσχα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στις 20 Σεπτεμβρίου, την παραμονή της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, ο και πασών των Ρωσιών Κύριλλος τέλεσε ολονύχτια αγρυπνία στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στη , όπου έχουν μεταφερθεί και τα ιερά του από το Άγιο Όρος.

 Μαζί με τα κειμήλια του Αγίου Όρους στη Ρωσία, για πρώτη φορά έμεταφέρεται και η θαυματουργή εικόνα του Σωτήρος, στην οποία προσευχόταν ο Άγιος Σιλουανός.

Στο μεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικό μέσο εις εκ των μοναχών-συνοδών του προσκυνήματος από τη ρωσική Μονή Παντελεήμονος του Αγίου Όρους ο ιερομόναχος Kirion (Olkhovik), δήλωσε πως «ο Άγιος Σιλουανός ακούει τα αιτήματα από όλους όσοι με ειλικρινή πίστη ζητούν τη μεσιτεία του στο Θεό».

Σημείωσε ακόμη πως » το προσκύνημα ήρθε για να βοηθήσει και να ενισχύσει τους ανθρώπους, διότι η κατάσταση είναι τώρα, πράγματι, ανησυχητική, και υπάρχει αυτή η αίσθηση, και στο Άγιον Όρος»

Σχολιάζοντας τι του έκανε εντύπωση περισσότερο είπε: «Η Δυτική κουλτούρα εισχωρεί και στη Ρωσία. Αυτές οι τάσεις που βλέπουμε στην Ελλάδα, διεισδύουν εδώ. Αυτό είναι το πνεύμα της εποχής, και πολύ λίγα μπορούν να γίνουν εναντίον του. Εντυπωσιάστηκα επίσης από την ευσέβεια και την αφοσίωση των πιστών. Έρχονται με πνευματικά προβλήματα τους και ο Αγιος Σιλουανος ως γιατρός και βοηθός έχει αυτή την αποστολή, να τους βοηθήσει. Λοιπόν, για μας, τους μοναχούς οι πολλές αναχωρήσεις από το μοναστήρι είναι πολύ βαριές. Αλλά βλέποντας ποια είναι τα οφέλη της πνευματικής κληρονομιάς του Αγίου Σιλουανού μας εμπνέει.»

Τέλος προσδιόρισε τον αριθμό των προσκυνητών μεταξύ των 200 με 220.000 ανθρώπων..