Αγιο Ορος: Στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Στην βρέθηκε χθες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική. Τον υποδέχθηκαν εγκάρδια ο και οι Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Η μονοήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού είχε προσκυνηματικό χαρακτήρα, αφού άλλωστε συνηθίζει να επισκέπτεται τις εορταστικές ημέρες την εν λόγω Ιερά Μονή και την Αθωνική Πολιτεία.
Ο κ. Οικονόμου προσκύνησε με ευλάβεια τα Ιερά Κειμήλια και ιδιαιτέρως την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας που φυλάσσεται ως «κόρην οφθαλμού» στο ιστορικό Μοναστήρι.

Ο Γέροντας Εφραίμ καλωσορίζοντας τον κ. Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων: «Σας υποδεχόμαστε σήμερα γιατί είστε άνθρωπος του Αγίου Όρους. Είστε άνθρωπος που ήρθατε πολλές φορές στο Άγιον Όρος. Αγαπάτε το . Η Παναγία μερίμνησε ώστε να προσφέρετε στην πατρίδα».
Στη συνέχεια ο Γέροντας Εφραίμ δώρισε στον κ. Οικονόμου μια εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας σε ανάμνηση της επίσκεψής του.

Ο κ. Οικονόμου στην αντιφώνηση του τόνισε: «Έχω τη δύναμη σήμερα να υποστηρίξω με τη δέουσα ταπεινότητα η δική σας προτροπή Άγιε Ηγούμενε και των μοναχών της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με έχει βοηθήσει να κατανοήσω και στο μέτρο των δυνάμεων μου να πετύχω την πνευματική μου θεώρηση με γνώμονα την δια του Χριστού υπακοή, το καθήκον και την προσφορά στους ανθρώπους».

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr