Αγιο Ορος: Ο Μυλοπόταμος εόρτασε τον Αγιο Ευστάθιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Τη μνήμη του Αγίου Ευσταθιού τιμά σήμερα το Αγιο Ορος και πανηγυρίζει το Ιερό κάθισμα του Αγίου Ευσταθίου στο Μυλοπόταμο.

Κτισμένος από τα χρόνια του Οσίου πατρός ημών Αθανασίου του Αθωνίτη ήταν ο τόπος των αμπελώνων της Ιεράς Μονής της Μεγίστης Λαύρας, (963). Μίας παράδοσης η οποία συνεχίζεται εδώ και 1000 χρόνια από τον Οσιολογιώτατο γέροντα Επιφάνιο και τον υποτακτικό του Μοναχό Ιωακείμ.

Ο εσπερινός τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου. Παρίσταντο δε ο Πανασιολόγιωτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας γερ. Παύλος και πολλοί πατέρες εκ των Ιερών Μονών, των Ιερών Κελλίων και της Ερήμου καθώς και πλήθος αδερφών προσκυνητών εκ του «κόσμου».

Καλλίφωνοι ιεροψάλτες έψαλλαν ιεροπρεπώς τους υμνους και τα τροπάρια του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Ευσταθίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο γέροντας Επιφάνιος παρέθεσε πλουσία τράπεζα με ωραιότατον ροφόν εις τους προσκεκλημένους.

Η ακολουθία του Όρθρου περί την 4ην πρωινήν.

Βοήθειά μας ο Άγιος Ευστάθιος και Έτη πολλά στο γέροντα Επιφάνιο και την συνοδεία του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, υπέρτιμος και έξαρχος Προποντίδος, εύχεται στο Livemedia με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Ευσταθίου, μετά τη λειτουργία στον Μυλοπόταμο του Αγίου Όρους.tilegrafima.gr