Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το διήμερον του Σαββάτου, 8ης, και της Κυριακής, 9ης Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ευρέθη εις το Άγιον Όρος.

Μετά από πρόσκλησιν που του απηύθυνε ο Δικαίος της Σκήτεως της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Ιερολογιώτατος Διάκονος Χρυσόστομος διά του Καθηγουμένου Αυτής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Χριστοδούλου, προέστη των ακολουθιών επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος.

Συγκεκριμένως, την μεσημβρίαν του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων μετά της συνοδείας του επεσκέφθη την ιεράν επιστασίαν, όπου είχε συνάντησιν μετά του Πρωτεπιστάτου της Ιεράς Κοινοτητος Γέροντος Παύλου Λαυρεώτου, του Επιστάτου Ιερομονάχου Γαβριήλ Εσφιγμενίτου, του Αρχιγραμματέως Ιερομονάχου Θεοφίλου Παντοκρατορινού, ως και άλλων Αγιορειτών Πατέρων, και εν συνεχεία το Πρωτάτον, όπου προσεκύνησε την Θεομητορικήν Εικόνα του Άξιον Εστί.

Ακολούθως μετέβη στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, όπου εγένετο η προβλεπομένη υποδοχή.

Εν συνεχεία μετέβη στο Κελλίον του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και κατόπιν του εγένετο υποδοχή στην πανηγυρίζουσα Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος.

Επηκολούθησε η ακολουθία του Μικρού Εσπερινού και μετά την παράθεσιν τραπέζης ετελέσθη η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού.

Την πρωίαν της Κυριακής 9ης Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, μετά το πέρας της οποίας ετέλεσε τρισάγιον επί του τάφου του μακαριστού Μοναχού Μωϋσέως.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες