Ο Μητροπολίτης Κισάμου στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο  Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου Αμφιλόχιος βρέθηκε για λίγες ημέρες στο Περιβόλι της Παναγίας μας όπου και μετείχε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος Μωυσέως του Αγιορείτου, το οποίο τελέστηκε στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ. Επίσης συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και ο Επίσκοπος Αμφιλόχιος.

Συμμετείχαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, Ιβήρων κ. Ναθαναήλ, Χιλανδαρίου κ. Μεθόδιος, Ξηροποτάμου κ. Ιωσήφ, Γρηγορίου κ. Χριστοφόρος, Φιλοθέου κ. Νικόδημος, Κουτλουμουσίου κ. Χριστόδουλος και Εσφιγμένου κ. Βαρθολομαίος, εκπρόσωποι μοναστικών Αδελφοτήτων από όλες τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και πλήθος προσκυνητών.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Γέροντος Μωυσή, ως επίσης και Τρισάγιο επι του τάφου του.

Κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος ο κ. Αμφιλόχιος προσκύνησε Ιερές Μονές και λειτούργησε, ως Ιερεύς, εις την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου και τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπεδινού.

 Ετικέτες