Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής από τη Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Πατριαρχείο Ρουμανίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στο Βουκουρέστι αφίχθη σήμερα το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Στον Καθεδρικό Ναό έγινε η επίσημη υποδοχή προεξάρχοντος του Πατριάρχη Δανιήλ.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Ηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας γερ.Ελισαίος τον οποίον συνόδευε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος.

Αρχικά, το Λείψανο και την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Πατριάρχη στο αεροδρόμιο της ρουμανικής πρωτεύουσας και ακολούθως μετέβησαν στον Ναό όπου τελέσθηκε Δοξολογία. Από την πρώτη στιγμή εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν και δημιούργησαν ουρές για να προσκυνήσουν.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, ευχαρίστησε τον γέροντα Ελισαίο και μίλησε για τις σχέσεις μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και του Αγίου Όρους. Επίσης, ο Μακαριώτατος δήλωσε ότι Αγία Μαρία η Μαγδαληνής είναι ένα παράδειγμα της πίστης.

«Έχουμε το παράδειγμα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και πρέπει να έχουμε πίστη τους δύσκολους καιρούς, όχι μόνο όταν όλα είναι καλά. Ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που στάθηκαν κάτω από το Σταυρό του Ιησού Χριστού. Οι απόστολοι έφυγαν, αλλά έμεινε μαζί με την Παναγία μας, τον Ευαγγελιστή Ιωάννη και τις μυροφόρες και είδαν το θάνατό Του στον Σταυρό. Και είχε την τιμή να είναι η πρώτη που είδε το μυστήριο της Αναστάσεως Του από τους νεκρούς. Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή μας δείχνει, ως εκ τούτου, τη σχέση μεταξύ του Σταυρού και της Ανάστασης του Χριστού. Ονομάζεται και Απόστολος, επειδή ήταν η πρώτη που έλαβε το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού και ήταν η πρώτη που συνάντησε τον αναστημένο Χριστό», είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχη Δανιήλ.

Από την πλευρά του Ηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας τόνισε: «Σας ευχαριστώ για αυτή την όμορφη υποδοχή. Προσευχόμαστε κάθε πιστός να πάρει την ευλογία και την χάρη της Αγίας, τη ζεστασιά στην καρδιά για τον Χριστό και την ενθάρρυνση που χρειάζεται για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μακαριώτατε ευχόμαστε και προσευχόμαστε με όλη την καρδιά μας να έχετε αντοχή στις δύσκολες και σημαντικές στιγμές της Εκκλησίας μας».

Το Λείψανο θα μεταφερθεί και στην Επισκοπή Αλεξανδρείας και Τελεορμάν ενώ θα επιστρέψει στο Άγιον Όρος την προσεχή Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

DSC_0010.jpg
DSC_0023.jpg
DSC_0052.jpg
DSC_0072.jpg
DSC_0102.jpg
DSC_0145.jpg
DSC_0163.jpg
DSC_0323.jpg


Ετικέτες