Στη Σητεία θα βρεθεί ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για την πανήγυρη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου,«Κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατά το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου, Πανήγυρι της Πολιούχου Σητείας Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, θα κομίσει ευλογητικά τις Τίμιες Κάρες των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων προς ευλογία του πληρώματος της εκεί Τοπικής Εκκλησίας.»
Η ανακοίνωση προσθέτει ότι ο Μητροπολίτης Πρόδρομος «θα συνοδεύσουν, κατά την ιεραποδημία αυτή, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, και Δημήτριος Τσακπίνης.»
Η μεταφορά των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων αποτελεί σημαντικό γεγονός για την τοπική Εκκλησία της Σητείας, ενώ αναμένεται να προσελκύσει πλήθος πιστών κατά τη διήμερη πανήγυρη της πολιούχου.





















