Αρεόπολη: Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ γιόρτασε τους αγίους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ και τις λοιπές Ασώματες Δυνάμεις, τους Αγγέλους, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα και πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών Αρεόπολης Ανατολικής Μάνης, γνωστό από την ορκωμοσία των πρώτων αγωνιστών του 1821.
Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος και έλαβαν μέρος οι ιερείς: ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος, και ο π. Χρήστος Μαλαντζής.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης μίλησε για το έργο των αγίων αγγέλων, όπως αναφέρεται στην Αγία Γραφή.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αείμνηστου Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, εκοιμήθη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο ναό αυτό, στις 8 Νοεμβρίου 2017. Στη συνέχεια διανεμήθηκε το ειδικό τεύχος του χριστιανικού περιοδικού «Προς τη Νίκη», αφιερωμένο στους Αγγέλους, που ευγενώς προσφέρθηκε από την ιεραποστολική αδελφότητα «ΟΙΚΟΔΟΜΗ».
Πλήθος κόσμου εκκλησιάστηκε εκείνη την ημέρα, καθώς, ειδικά στη Μάνη, τιμώνται με ιδιαίτερη ευλάβεια οι άγιοι Ταξιάρχες και πρωτίστως ο Αρχάγγελος Μιχαήλ.
Τους ύμνους των ιερών ακολουθιών απέδωσε μελωδικά βυζαντινός χορός υπό τη χοραρχία του πρωτοψάλτη κ. Ν. Ταπραντζή.
Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ





















