ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Με αφετηρία τον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών, γενέτειρα του νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, προστάτη και πολιούχο των Ιωαννίνων, τρεις φυσιολάτρες ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025 μια ξεχωριστή πεζοπορική διαδρομή 150 χιλιομέτρων με προορισμό στο σπίτι του νεομάρτυρα στα Γιάννενα.
Η πρωτοβουλία, ανήκει στον Γιώργο Δημητριάδη, ο οποίος πέρυσι πραγματοποίησε μόνος του τη διαδρομή αυτή σε τέσσερις ημέρες, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα, ο οποίος γεννήθηκε το 1808 στο Τσούρχι σημερινό Άγιο Γεώργιο Γρεβενών και μαρτύρησε με απαγχονισμό στις 17 Ιανουαρίου 1838 στα Γιάννενα.
Φέτος στην προσκυνηματική αυτή πεζοπορική διαδρομή θα συμμετέχουν και δύο πολίτες από τα Γιάννενα, ανάμεσά τους και ο Σπύρος Κούλας, διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».
Η φετινή πορεία υποστηρίζεται από τους Συλλόγους Δρομέων Υγείας Γρεβενών και Ιωαννίνων, την αντιπεριφέρεια Γρεβενών και το σύλλογο Αλληλεγγύης Γρεβενών «Η Ελπίδα». που στέκεται δίπλα στους συμμετέχοντες προσφέροντας υποστήριξη και προβολή.
Στόχος των διοργανωτών είναι η δημιουργία «Μονοπατιού του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου» και η θεσμοθέτησή της, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την ανάδειξη εναλλακτικών διαδρομών που θα ενώνουν την παράδοση, την ιστορία και τη φύση της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας όχι μόνο το θρησκευτικό αλλά και πολιτισμικά