Με πρωτοβουλία του εν Αθήναις Εξωραιστικού Συλλόγου Μετσόβου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας Αθηνών μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των εκ Μετσόβου Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών. Το μνημόσυνο τέλεσαν οι ιερείς του ναού π.Ηλίας Δροσινός και π.Σπυρίδων Λόντος.
Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο εκ Μετσόβου καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ και πρώην κοσμήτωρ κ. Μιχαήλ Τρίτος ,ο οποίος αναφέρθηκε στην εθνική και ηθική σημασία της ευεργεσίας ,μίλησε για την μεταφυσική της θεμελίωση και παρουσίασε αντιπροσωπευτικά τρεις μεγάλους Ευεργέτες, τον Γεώργιο Αβέρωφ, τον Βαρώνο Μιχαήλ Τοσίτσα και τον Ευάγγελο Αβέρωφ . Οι Εθνικοί Ευεργέτες τόνισε ο κ .Τρίτος , ‘’υπήρξαν ολοκληρωμένες εθνικές φυσιογνωμίες ,μεγάλοι οραματιστές, ευγενικές καρδιές που πάλλονταν από την πνοή της υψηλόφρονης δημιουργίας .
Συνέβαλλαν στην βαθύτερη ουσία τους τις ανθρώπινες ανάγκες και αντιμετώπισαν με ρεαλισμό και προσγειωμένη αντίληψη τα ανθρώπινα προβλήματα . Στη σκέψη και στις ενέργειές τους διακρίνει κανείς τον οίστρο της αγάπης για την πατρίδα , γι’αυτό οι πράξεις τους είναι ένα εθνικό και ηθικό μεγαλείο ‘’.
Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνιος Φούσας , ο πρόεδρος του Εξωραιστικού Συλλόγου Μετσόβου κ. Απόστολος Μπίσας , επικεφαλής των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου , Ανώτεροι Δικαστικοί , Καθηγητές Πανεπιστημίου και πλήθος Μετσοβιτών της παροικίας των Αθηνών.
Ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο ‘’Τιτάνια’’ , όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αποστολος Μπίσας ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τους ανακοίνωσε τις προσεχείς δραστηριότητες του Συλλόγου .