Πασχαλινά κουλουράκια 2017

Loading...


Δεν χρειάζεται να βάλουμε κάποιο αρωματικό. Τα αυτά μοσχοβολούν βούτυρο.

Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
75 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
2 αυγά + 1 επιπλέον για άλειμμα

Διαβάστε εδώ:  Νηστίσιμο μοναστηριακό τζατζίκι

Βάρος: 700 γρ., Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 20΄-25΄

Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετή ώρα
Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια
Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα
Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα
Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ή γάλα και αλείφουμε τα
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Κράτα το