10 σημάδια ότι δεν κοιμάστε αρκετά

Loading...


Οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε σίγουρα λιγότερο από 8 ώρες την ημέρα. Όμως αυτό είναι λάθος γιατί το σώμα μας διαμαρτύρεται και πρέπει να το ακούμε.

Δείτε ποια είναι τα 10 σημάδια που μας βαράνε το καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ύπνο μας.

1. Ξυπνάτε κουρασμένοι. Όταν ξυπνάτε και νιώθετε κουρασμένοι. Με 5 ώρες ύπνο το σώμα δεν προλαβαίνει να ξεκουραστεί.

2. Χρειάζεστε ζάχαρη και καφεϊνη. Εξαιτίας της κούρασης καταφεύγετε σε αυτά τα διεγερτικά, γιατί τα ζητά ο οργανισμός σας.

3. Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε. Όταν είστε κουρασμένοι μπορεί να κάνετε ανόητα λάθη στη δουλειά. Μια νύχτα χωρίς ύπνο μοιάζει λες και έχετε μεθύσει.

4. Αρρωσταίνετε. Από τον κακό ύπνο μπορεί ο οργανισμός σας να εξασθενίσει. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερα από 7 ώρες κάθε βράδυ είναι σχεδόν 3 φορές πιο πιθανό να αρρωστήσουν.

5. Νιώθετε ότι πεινάτε. Η «ορμόνη της πείνας» που λέγεται γκρελίνη αυξάνεται εξαιτίας της αϋπνίας.

6. Βάζετε κιλά. Εξαιτίας αυτή της ορμόνης τα άτομα που δεν κοιμούνται καλά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αύξησης βάρους και παχυσαρκίας.

7. Αισθάνεστε αδέξιοι. Μιας και νιώθετε κουρασμένοι, οι αντιδράσεις σας δεν είναι τόσο γρήγορες.

8. Νιώθετε κυκλοθυμικοί. Η στέρηση του ύπνου μπορεί να σας κάνει πιο μελοδραματικούς.

9. Δεν έχετε όρεξη για σεξ. Η έλλειψε ύπνου προκαλεί χαμηλά επίπεδα ενέργειας και επίσης αυξάνει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη.

10. Τα ιατρικά σας προβλήματα επιδεινώνονται. Τα άτομα με ιατρικές παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν βελτιώνονται.Ετικέτες