Πόσο επικίνδυνη είναι η αρρυθμία της καρδιάς;

Loading...


Ως αρρυθμία ορίζονται οι διαταραχές του καρδιακού ρυθμού. Οι αρρυθμίες ενδέχεται να μην είναι πολύ σοβαρές, ωστόσο μερικές μπορεί να είναι επικίνδυνες.

 

Οι επικίνδυνες αρρυθμίες είναι εκείνες που εμφανίζονται στις καρδιακές παθήσεις, όπως στην στεφανιαία νόσο και είναι σίγουρα πιο σοβαρές από αυτές που εμφανίζονται σε υγιή άτομα.

Στα υγιή άτομα, η κλινική σημασία της αρρυθμίας είναι μηδαμινή και αποδίδεται σε άγχος, κόπωση, από υπερβολική εργασία, κάπνισμα, λήψη καφέ ή οινοπνευματώδη ποτών. Μερικές φορές η εμφάνιση αυτών των αρρυθμιών συνδυάζεται με εξωκαρδιακά αίτια όπως π.χ. υπερθυρεοειδισμό, έλκος στομάχου, χολοκυστοπάθεια, κολίτιδα.

Η διάγνωση του τύπου της αρρυθμίας από την οποία πάσχει το άτομο γίνεται μέσω holder ρυθμού και είναι πάντα φρόνιμο να συμβουλευτεί τον καρδιολόγο για την διάγνωση της αρρυθμίας από την οποία πάσχει.

Οι αθώες αρρυθμίες συνήθως δεν έχουν συμπτώματα, όμως μπορεί να συνοδεύονται όπως και στις πιο σοβαρές, από αίσθημα παλμών, ζάλη, αδυναμία.

Οι σοβαρότερες αρρυθμίες που οφείλονται σε κάποια πάθηση της καρδιάς, έχουν συνήθως πιο έντονα συμπτώματα ζάλης, αίσθημα παλμών και αδιαθεσίας που μπορεί να συνοδεύονται από υπόταση και να καταλήξουν και σε επεισόδια απώλειας συνειδήσεως.

Είναι σοφό όταν διαπιστώσουμε ότι η καρδιά μας χτυπάει άρρυθμα, να συμβουλευτούμε τον καρδιολόγο μας.Ετικέτες