Νέο βιβλίο: Το Ιερατικό Ήθος του Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γρηγόρη το του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακάριου με τον τίτλο: «Το Ιερατικό Ήθος. Από το φαρισαϊσμό στο ήθος κι από τον ευσεβισμό στην αγάπη».

Το βιβλίο αυτό, όπως αντιλαμβάνεται κάποιος από τον τίτλο του, επιχειρεί να δώσει το έναυσμα για μια περισυλλογή επί των ευθυνών των κληρικών μας απέναντι στον και στην Του και για ένα εξ αντικειμένου επαναπροσδιορισμό του ιερατικού ήθους.

Είναι γραμμένα με τρόπο απλό και προσιτό και προσεγγίζει τις ποιμαντικές πτυχές της ιερατικής ζωής με μια προοπτική που δεν εντυπωσιάζει αλλά ειρηνεύει και αναπαύει.

Τα κείμενα του βιβλίου είναι βαθιά πνευματικά και ουσιαστικά. Ο γνωστός σε όλους μας συγγραφέας με τον πολύ ποιοτικό τρόπο έκφρασης και κατάθεσης των σκέψεών του μας παρουσιάζει το ορθόδοξο χριστιανικό ήθος, το οποίος πολλές φορές αλλοτριώνεται και έτσι οδηγεί σε κατάχρηση της πίστεως και εκμετάλλευση της ανθρώπινης ψυχής από το ποιμένα.

Ωστόσο, δεν καταγράφονται μόνο τα κακώς κείμενα της ιεροσύνης αλλά το κείμενο παρουσιάζει και την ελπιδοφόρα προοπτική του κλήρου, την ανεκτίμητη προσφορά και θυσία του, δίδοντας το αίσθημα της χαράς και της ομορφιάς της ζωής μέσα στην και κοντά στον .