Στις 29 και 30 Ιουνίου, τιμήθηκε όπως κάθε χρόνο ο αοίδιμος πνευματικός Διδάσκαλος και Ιεροκήρυξ των Πατρών π. Γερβάσιος ο Παρασκευόπουλος. Κέντρο των εκδηλώσεων ο χώρος των Κατασκηνώσεων της Αναπλαστικής Σχολής στα Συχαινά Πατρών, όπου πίσω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής είχε ταφεί ο μακαριστός Γέροντας.
Συμπληρώθηκαν ήδη 51 χρόνια από την κοίμηση του π. Γερβασίου (30.6.2015) και ένα έτος από την Ανακομιδή των Λειψάνων του (29.6.2014), τα οποία πλέον φυλάσσονται σε ειδικά ευτρεπισμένο τόπο εντός του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής.
● Την παραμονή της εορτής των Αγίων Αποστόλων ετελέσθη ο Εσπερινός με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Γερβάσιο Παρακεντέ.
● Ανήμερα ετελέσθη Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών, στο τέλος της οποίας ετελέσθη μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου π. Γερβασίου και ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην μεγάλη και λαμπρά προσωπικότητά του.
● Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ετελέσθη ο Μεγάλος Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητρολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με την συμμετοχή πολλών Ιερέων εκ Πατρών και εξ’ άλλων Μητροπόλεων και πλήθους ευσεβών Πατραικού Λαού. Επίσης συμμετείχαν ο Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ Φωκίδος πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης μετά της Συνοδείας αυτού.
Επίσης πλήθος Μοναζουσών από τις Ιερές Μονές των Πατρών και άλλα Μοναστήρια προσευχήθηκαν στον Εσπερινό και στην επιμνημόσυνη δέηση που ετελέσθη μετά ταύτα.
● Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε λαμπρά εκδήλωση στο αίθριο των Κατασκηνώσεων στην οποία παρουσίασε ύμνους η Βυζαντινή Χορωδία Βραχνείκων και ετιμήθησαν ευεργέτες της Αναπλαστικής Σχολής.
Κεντρικός ομιλητής ήτο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με σαφήνεια, θεολογικό βάθος και γλαφυρότητα, ανεφέρθη στα στοιχεία τα οποία πρέπει να χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα ενός πνευματικού ηγέτου, αφορμή λαβών από την σεβασμία μορφή του π. Γερβασίου.
Συγκεκριμένα ετόνισε, ότι ο Ηγέτης πρέπει να διαθέτη:
1) Πίστη στον Θεό
2) Αγάπη στον άνθρωπο
3) Αγάπη σε όλη τη δημιουργία
4) Συνείδηση της σχετικότητος του ανθρώπου- αυτογνωσία
5) Αποφασιστικότητα
6) Αυταπάρνηση
7) Επιμονή- Ζήλο- Αγωνιστικότητα- Θάρρος
8) Υπομονή
9) Θυσιαστικό φρόνημα.
Όλα αυτά κατέληξε, τα είχε ο π. Γερβάσιος, γι’ αυτό και ως πνευματικός μαγνήτης είλκυσε τους ανθρώπους οι οποίοι τον έκλαυσαν, ως πατέρα, διδάσκαλο και πνευματικό οδηγό, όταν μετέστη προς Κύριον και τώρα προστρέχουν στον τάφο του και στην θήκη των λειψάνων του για να εύρουν παρηγορίαν και να αντλήσουν δύναμη και θάρρος διά των ικεσιών του και αγίων ευχών του.