21η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στη Μόσχα

Loading...


Η πανηγυρική 21η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) πραγματοποιείται στην Μόσχα από 26 έως 30 Ιουνίου 2014 με κεντρικό θέμα: «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία: αξίες και έννοιες».

Το 2013 – 2014 συμπληρώνονται είκοσι έτη από την ίδρυση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), είκοσι έτη από την Διακήρυξη των μελών του Συνεδρίου, που έγινε στη Χαλκιδική τον Ιούνιο του 1993 με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και από την ψήφιση του ιδρυτικού κειμένου, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο 1994 με πρωτοβουλία της Ρωσικής Κρατικής Δούμα και της Βουλής των Ελλήνων.
Η Γενική Συνέλευση φιλοξενείται από τη Ρωσική Κρατική Δούμα.
Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμα κ. Sergey Naryskin.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα απευθύνει χαιρετιστήριο μήνυμα, κατά την επίσημη τελετή έναρξης.
Στην Γενική Συνέλευση έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείες από 25 Κοινοβούλια-Μέλη, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, καθώς επίσης και Αντιπροσωπεία του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου με το οποίο η Δ.Σ.Ο. έχει υπογράψει και υλοποιεί Σύμφωνο Συνεργασίας.
Η Γενική Συνέλευση θα εκλέξει τα νέα μέλη των οργάνων της Δ.Σ.Ο. για τα επόμενα δύο χρόνια.Ετικέτες