Το αίνιγμα και οι ιστορίες του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Από όλα είχε η ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα Τρίπολης του Λυκείου Ελληνίδων για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης του πίτας.

Ρόδια, ευχές, αινίγματα και ιστορίες και πολύ τραγούδι από δύο ταλαντούχα παιδιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή αργά το απόγευμα στο τουριστικό περίπτερο της Πλατείας Άρεως και την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος που συνοδευόταν από τον Ιερέα του Αγίου Βασιλείου πατήρ Ιωάννη Σουρλίγγα.

Παρών στην εκδήλωση, την οποία και χαιρέτησαν, δίνοντας τις ευχές τους αλλά και τα συγχαρητήριά τους στο Λύκειο Ελληνίδων για το έργο πολιτισμού που προσφέρει, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δ.Παυλής.

Επίσης τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρίπολης Σωτήρης Καπόγιαννης.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η αναφορά της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων κας.Αναγνώστου στην ιστορία του ροδιού, τα οποία και προσφέρθηκαν σε όλους τους παριστάμενους αλλά και το αίνιγμα του Μητροπολίτη για το ρόδι αλλά και η ιστορία του από τη Ναύπακτο.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια παραδοσιακά και λαϊκά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την όμορφη εκδήλωση…Ετικέτες