Την εκδήλωση «Οι Άγιοι μας ενώνουν» διοργανώνουν οι σύλλογοι Ρεθυμνιωτών της Αττικής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τους Τέσσερις Νεομάρτυρες τιμά αυτές τις ημέρες η Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου.

Εκδήλωση, όμως, θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα.

Τη διοργανώνει ο ιστορικός Σύλλογος των Ρεθύμνιων της Αττικής «Το Αρκάδι» σε συνεργασία με τα εν Αττική Ρεθυμνιακά Σωματεία. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όπως ενημερώνει ο σύλλογος: «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στο προοίμιο του «Νέου Μαρτυρολογίου», παρουσιάζει τους Νεομάρτυρες ως θαύμα, με το να βλέπει κανείς μέσα στην καρδιά του χειμώνος της απιστίας τους Νεομάρτυρες ως εαρινά άνθη και τριαντάφυλλα, μέσα στην βαθύτατη νύκτα ημέρα και ήλιο, μέσα στο ψηλαφητό σκοτάδι φώτα λαμπρότατα, στον καιρό της αιχμαλωσίας ελευθερία, της ασθένειας και της αδυναμίας υπερφυσική δύναμη.

Η Αγιοτόκος Κρήτη η εξανθήσασα ως άνθη τίμια πολλούς μαργαρίτας του Χριστού,  εξέχουσα θέσιν κατέλαβον οι εκ Μέλαμπες καταγόμενοι και εν Ρεθύμνω μαρτυρήσαντες προ 190 ετών Άγιοι Τέσσερις Νεομάρτυρες (Αγγελής, Γεώργιος, Εμμανουήλ, Νικολάος), οι χρυσοί αστέρες του Ρεθύμνου.

Ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «Το Αρκάδι» έχει αφιερώσει το έτος 2014 στους εφόρους και προστάτες του Αγίους Τέσσερις Νεομάρτυρες, έχοντας την ευλογία της Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν ημών Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον και την ευχή του σεβαστού Ποιμενάρχη ημων κ.κ. Ευγενίου, με σειρά εκδηλώσεων που είχε εξαγγείλει από πέρσι και καταλήγει με αποκορύφωμα την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 σε συνεργασία με τα εν Αττική Ρεθυμνιακά σωματεία.

Έτσι με άφατο χαρά και ευλάβεια εν τω συνδέσμω της αγάπης οι απόδημοι Ρεθεμνιωτες της Αττικής επι τη επετείω των 190 ετών (1824-2014) από το θαυμαστό μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου (Αγγελή, Γεωργίου, Εμμανουήλ, Νικολάου), πρόκειται να προβούν σε λατρευτικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ».

mprosta.jpg
piso.jpg

 


Ετικέτες