Παρουσίαση Τόμου Πρακτικών για τo μάθημα των Θρησκευτικών

Loading...


Ο Τόμος που περιλαμβάνει τα Πρακτικά του Διήμερου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα : «Το Μάθημα των Θρησκευτικών: Προβληματισμοί-Επισημάνσεις-Προτάσεις», που πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Μαρτίου 2013 από το Εργαστήριο Παιδαγωγικής-Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να παρουσιασθή σε ειδική Εκδήλωση που θα γίνη την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στις 6.30 το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επί της οδού Βογατσικού 7.

Η συμβολή των παραγόντων του Συνεδρίου και η μεγάλη συμμετοχή του κοινού απετύπωσαν στον Τόμο αυτό με αυθεντικό τρόπο την αποδοχή της προσπαθείας αυτής και εν συνεχεία κατέστησαν αναγκαία την έκδοση των σχετικών Πρακτικών, όπου περιέχονται μεταξύ των άλλων και είκοσι έξι (26) επιστημονικές εισηγήσεις που σχετίζονται με το Μάθημα των Θρησκευτικών και πραγματεύονται την φυσιογνωμία και τον ρόλο του στην ελληνική θρησκευτική Εκπαίδευση, αλλά και σοβαρές επιστημονικές ενστάσεις και προβληματισμούς ως προς το προτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου. Η αποτύπωση άλλωστε του περιεχομένου του Συνεδρίου και η διάδοσή του στο ευρύ κοινό, σε μια εποχή που το Μάθημα των Θρησκευτικών βάλλεται συστηματικά και άγεται με συγκεκριμένες μεθόδους σε τροχιά αλλοιώσεως της φυσιογνωμίας του, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο τ. Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ καθηγητής κ. Νικόλαος Ιντζεσίλογλου, ενώ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις τους, εισηγητές του Συνεδρίου, καθώς και παν-επιστημιακοί καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του ΑΠΘ.
Την παραπάνω Εκδήλωση θα τιμήση με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο οποίος θα απευθύνη και σχετικό χαιρετισμό. Την επιμέλεια της εκδόσεως του Τόμου είχε ο κ. Σωτήριος Μιχελουδάκης, δικηγόρος και διδάκτωρ του ΑΠΘ και ο κ. Ευάγγελος Πεπές, εκπαιδευτικός, θεολόγος και διδάκτωρ του ΑΠΘ.

Ο Τόμος εξεδόθη με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και αφιερώνεται στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο.


 Ετικέτες