Ο ήχος των Χριστουγέννων στην παράδοση-Από την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και το Δήμο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Επιστροφή στην παράδοση με ήχους Χριστουγεννιάτικους απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας μέσω της εκδήλωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετέωρων και του Δήμου Καλαμπάκας.

Με διοργανωτή το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών» το κοινό θα έλεγε κανείς πως απόλαυσε ένα μοναδικό ταξίδι με την εκδήλωση «Ο ήχος των Χριστουγέννων στην παράδοση» που ξύπνησε θύμησες παλιές για τους γεροντότερους και δίδαξε στους νεότερους σημαντικά στοιχεία της παράδοσής μας.

Την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου προλόγισε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων-Καθηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων ο οποίος μαζί με τις ευχές για την εορταστική περίοδο αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός της γέννησης του Κυρίου και την προσφορά του στον κόσμο μας.

Ο βίος τους όπως είπε ο π. Νήφων αποτελεί φωτεινό φάρο για τη ζωή μας και θα πρέπει να παραδειγματιζόμαστε σε καθημερινή βάση καθώς κι εκείνος από ταπείνωση έγινε άνθρωπος με ότι αυτό συνεπάγεται για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και την βασιλεία των ουρανών.

Ακολούθησε ένα πλούσιο πρόγραμμα με κάλαντα που απέδωσαν ο Βυζαντινός Χορός «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι» η χορωδία του «Επί Σταγών» και η παιδική χορωδία του Δήμου Καλαμπάκας παρασέρνοντας το ακροατήριο σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση με ήχο Χριστουγέννων και την συνδρομή αφηγήσεων από την Μαρία Πρεμέτη και τον Σπύρο Σιούτα και όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο το κοινό αντάμειψε όλους τους συντελεστές με το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημά του.

2812met (1).JPG
2812met (2).jpg
2812met (3).JPG
2812met (4).JPG
2812met (5).JPG
2812met (6).jpg
2812met (7).JPG


Ετικέτες