ΚΟΧΗ: Γεύσεις και Αρώματα από το Άγιο Όρος – Μια διαφορετική Φιλανθρωπική Εκδήλωση(ΦΩΤΟ)

Loading...


Μια διαφορετική και άκρως νοστιμότατη εκδήλωση Φιλανθρωπικού χαρακτήρα διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας στην ΚΟΧΗ.

Με στόχο να συνδεθεί η τοπική γαστρονομία και η λαϊκή κουζίνα της μαμάς και της γιαγιάς μας με τις προσπάθειες ανάπτυξης, σχηματίζοντας ένα ‘γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο’ με συνταγές, προϊόντα και παραγωγούς, πραγματοποιήθηκε η πρώτη -φιλανθρωπική, για τη ‘Μέριμνα’- εκδήλωση του ‘Κάρανου.

Ο νεοσύστατος σύλλογος γευσιγνωσίας, γαστρονομίας, οινολογίας και τουρισμού Ημαθίας «ο Κάρανος» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργάνωσε χθες το βράδυ μια υπέροχη εκδήλωση γαστρονομίας, στο εστιατόριο «Κόχη» της Βέροιας.

Ηταν μια καταπληκτική και πετυχημένη βραδιά, τα έσοδα της οποίας, θα διατεθούν για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού συλλόγου φίλων του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων της Βέροιας.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς ο σεφ από το Άγιον Όρος Πατήρ ΕπιφάνιοςΜυλοποταμινός, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο του ‘Κάρανου Γιώργο Παλησίδη μαγείρεψε το κυρίως πιάτο μπακαλιάρο στον νταβά, ο οποίος στήθηκε στην είσοδο του μαγαζιού.

Ως πρώτο πιάτο σερβιρίστηκε φάβα και σαλάτα μαρούλι με κρίταμο και για επιδόρπιο Κυδώνια ψητά που συνοδεύτηκαν με ντρέσινγκ από κράνα του παραγωγού από την Κυψέλη Ημαθίας Κώστα Ντούλια.Το δείπνο συνόδευσαν τα κρασιά (ερυθρός, λευκός) του κτήματος Μυλοπόταμου

Μια σημαντική συμβολή στη βραδιά ήταν τα παιδιά του ΙΕΚ Μαγειρικής Βέροιας, μαζί με τους καθηγητές τους Γιάννη Κελεσίδη, Αντωνία Παπαευθυμίου και τη γνωστή στη Βέροια καθηγήτρια ζαχαροπλαστικής Χριστίνα Μάλλιου.Βοήθησαν μέγιστα στην παρασκευή των προϊόντων, καλωσόρισαν και σέρβιραν τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τους διοργανωτές και στο τέλος της βραδιάς εισέπραξαν ευμενή σχόλια από όλους, αλλά και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Στην εκδήλωση – μεταξύ των άλλων- παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, ο πρώην Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας Δημήτρης Ζυγουλιάνος, η διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου μαζί με τους εθελοντές της μέριμνας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μάκης Ισαακίδης, ο πρόεδρος φοροτεχνικών Στέργιος Ζυγουλιάνος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πατρίδας Αντώνης Καγκελίδης και η πολιτευτής του Ποταμιού ΊλιαΙωσηφίδου με τον συζυγο της πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Κώστα Αποστόλου.

Στο τέλος της βραδιάς ο πρόεδρος του ‘Κάρανου’ Τάκης Ταχματζίδης,δήλωσεότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις στην κατεύθυνση της ανάδειξης της τοπικής κουζίνας και της σύνδεσής της με την ανάπτυξη. 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες