Η τελετή λήξης των μαθημάτων των Φιλικών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Καλαμπάκας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη Δευτέρα (16/5/2016) το απόγευμα έγινε στη Βαρλαάμειο Χριστιανική Εστία Καλαμπάκας η τελετή λήξης των μαθημάτων των Φιλικών Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων για το έτος 2015-2016.

Στην αρχή μίλησε η κυκλάρχισσα κ. Μαρία Μπασακάρη-Νάνη, η οποία αναφέρθηκε στο τι είναι αυτοί οι κύκλοι και τόνισε ότι πρέπει να είναι σε εγρήγορση πνευματική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όλοι οι χριστιανοί.

Ανέφερε επίσης το θαύμα που έκανε ο Ιησούς Χριστός με τους άρτους και τα ψάρια, καθώς και τη μετέπειτα ομιλία του ότι εγώ είμαι ο άρτος της ζωής, καθώς και για τα ρήματα της αιωνίου ζωής.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρωτοσύγκελλος και Ηγούμενος Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο οποίος στην αρχή αναφέρθηκε στην πάνω από χίλια χρόνια ζωής της ιστορικής Επισκοπής Σταγών και στη σημερινή Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Στη συνέχεια ανέλυσε το τι είναι και το τι δεν είναι Εκκλησία, αναφέροντας την παραβολή του καλού Σαμαρείτη, σύμφωνα με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Σαμαρείτης είναι ο Ιησούς Χριστός, πανδοχέας ο Απ. Παύλος, Πανδοχείο είναι το νοσοκομείο ψυχών, η Εκκλησία, και γιατροί οι Επίσκοποι, Πρεσβύτεροι και Διάκονοι και πως πνευματικό νοσοκομείο σήμερα είναι η ενορία.

Ανάμεσα από τις ομιλίες ο π. Ιωάννης Ζώτος έδειξε βίντεο από το Πάσχα στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο.

Την ωραία τελετή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, χαρούμενος που επιτέλους η Μητρόπολη από προσωποπαγής έγινε κανονική, δίνοντας πατρικές συμβουλές και ευχές για την περίοδο των διακοπών του καλοκαιριού και την εν γένει ζωή μας.

kykloi16516_00001.jpg
kykloi16516_00002.jpg
kykloi16516_00003.jpg
kykloi16516_00010.jpg
kykloi16516_00012.jpg