Η αναπαράσταση του Ιερού Νιπτήρα – Στηρίζοντας την Ιεραποστολή στην Αφρική (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Πυργιωτίκων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων «Αγ. Γεώργιος» και η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής με έδρα τη Θεσσαλονίκη συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στα Πυργιώτικα με θεματικό κέντρο το Θείο Δράμα βασισμένο στην αναπαράσταση του Ιερού Νιπτήρα από τα παιδιά του χωριού.

Πολλά παιδιά από το χωριό συμμετείχαν και υποστήριξαν με ένθερμη αγάπη την προσπάθεια αυτή, η οποία αποδίδει φόρο τιμής στους πρωτεργάτες αλλά και τους σημερινούς σκαπανείς της εξωτερικής ορθοδόξου ιεραποστολής στην Αφρική.

Αφηγητής στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης ήταν ο π. Κωνσταντίνος Σέρρος, ενώ μουσικά την αναπαράσταση έντυσε, ψάλλοντας ο Κωσταντίνος Ρούτουλας, την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο π. Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος εφημέριος του Ιερού Ναού.

«Το βράδυ της ημέρας αυτής ο Ιησούς δείπνησε στην πόλη με τους Δώδεκα Μαθητές του. Ευλόγησε το ψωμί και το κρασί και μ’ αυτό τον τρόπο παρέδωσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Έπειτα ένιψε τα πόδια των μαθητών του. Κατόπιν ο Ιησούς έδειξε τον προδότη, δίνοντας ένα κομμάτι μουσκεμένου ψωμιού στο ζωμό του πιάτου. Ο Ιούδας έφυγε αμέσως και ο Κύριος με τους μαθητές του αποσύρεται στο όρος των Ελαιών όπου μόνος του προσεύχεται γονατιστός και ο ιδρώτας του μοιάζει με θρόμβους αίματος. Μόλις τελειώνει φτάνει ο Ιούδας και τον παραδίνει με ένα φιλί στο πρόσωπο. Οι μαθητές σκορπίζονται και μόνο ο Πέτρος ακολουθεί τον Χριστό μέχρι την αυλή. Εκεί τον αρνείται τρεις φορές. Ο Χριστός οδηγείτε στο παράνομο συνέδριο και βασανιζόμενος εμπαίζεται μέχρι το πρωί».

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ (2).JPG
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ (3).JPG
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ (4).JPG
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ (5).JPG
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ (6).JPG
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ (7).JPG
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ (8).JPG
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ (9).JPG
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ.JPG


Ετικέτες