Ημερίδα με θέμα: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας»

Loading...


Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Η Ημερίδα, η οποία απευθύνεται στους Θεολόγους καθηγητές/τριες, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, ώρα 10.30-13.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει ενημέρωση των Θεολόγων καθηγητών/τριών σχετικά με τα θέματα και την όλη προβληματική που θα απασχολήσει τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου. Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να εκφράσουν τα σχόλια, τις εισηγήσεις τους αλλά και τους προβληματισμούς τους.

Κύριος ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος θα κάνει μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο και στη θεολογική σημασία της Πανορθοδόξου Συνόδου και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει τις θεολογικές θέσεις και προτάσεις της Εκκλησίας της Κύπρου.