Εκδηλώσεις για τη νέα χρονιά στα Ιδρύματα της Ι.Μ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου 2016, όπως έχει καθιερωθεί την συγκεκριμένη ημέρα, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου εκδηλώσεις για την κοπή των Πρωτοχρονιάτικων πιτών των δύο Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως στα Βάτικα.

Αρχικά, οι επίσημοι προσκεκλημένοι βρέθηκαν στο ίδρυμα Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ‘’ο Άγιος Αθανάσιος’’ στη Νεάπολη. Μετά το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του Ιδρύματος π. Παναγιώτη Αρώνη, ακολούθησε ένα ευχάριστο μουσικό εορταστικό πρόγραμμα από την χορωδία των κατηχητικών της Ενορίας Νεαπόλεως υπό την διεύθυνση της μουσικού κας Φερδιανάκη. Στη συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης ευλόγησε την Βασιλόπιτα, ενώ στην ομιλία του στάθηκε στην διάθεση προσφοράς τους δύσκολους αυτούς καιρούς ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι στάθηκαν εμπράκτως κοντά στο ίδρυμα την χρονιά που πέρασε.

Ακολούθως οι επίσημοι μετέβησαν στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ‘’ο Άγιος Χαράλαμπος’’ στην Ελίκα, όπου πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση. Ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Μιχαήλ Χαραμής στο σύντομο καλωσόρισμά του αναφέρθηκε στο έργο, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, μετά την ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, μίλησε για την στοργική αγκαλιά της Εκκλησίας, η οποία οφείλει να είναι ανοικτή πάντοτε για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, ενώ ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία, προκοπή και δύναμη τη νέα χρονιά, ώστε να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες τους παρουσιαστούν.

Νωρίτερα, αμέσως μετά τον Καθαγιασμό των Υδάτων, ο Σεβασμιώτατος είχε ευλογήσει την βασιλόπιτα της Τ.Κ Νεαπόλεως στο Ναυτικό Μουσείο της περιοχής εκφράζοντας τις ευχές του για μία εποικοδομητική νέα χρονιά.

0801spa (1).jpg
0801spa (2).jpg
0801spa (3).jpg
0801spa (4).jpg
0801spa (5).jpg
0801spa (6).jpg


Ετικέτες