«Βίοι Αγίων»

Loading...


Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα του Πολιτιστικού του Δημαρχείου Κηφισιάς, ξεκίνησε ένας ακόμα καινούριος θεσμός με τίτλο «Βίοι Αγίων».

Στην γεμάτη από κόσμο Αίθουσα του Πολιτιστικού, ο Πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Ζαπάντης, καλωσόρισε τους δημότες κι όχι μόνο προλογίζοντας τους ομιλητές πατέρα Απόστολο Σακελλαρίου (Γυμνασιάρχη της Ελληνικής παιδείας και Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς) καθώς επίσης και τον εκπαιδευτικό Παναγιώτη Χαβαράνη.

Ο Πρόεδρος Σταύρος Ζαπάντης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον πατέρα Απόστολο Σακελλαρίου, τον οποίο γνωρίζει προσωπικά από μικρό παιδί. Μίλησε για το σπάνιο ήθος του πατέρα Απόστολου και για τον τρόπο που μεταδίδει το πνεύμα του Χριστιανισμού σε κάθε ευκαιρία.

Η συγκεκριμένη ομιλία αφορούσε την παρουσίαση του βιβλίου με θέμα: «Ο Βίος του Οσιομάρτυρος Στεφάνου του Νέου» από τη σειρά Άγνωστα Συναξάρια 2. Πρόκειται για τη ζωή, τους ασκητικούς αγώνες, τη διδασκαλία, τα θαύματα, το φρικτό μαρτύριο, ενός πολύ Αγίου, ελάχιστου γνωστού.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του βιβλίου και των σχετικών ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό.

Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Τουρισμού & Εργασίας Ευάγγελος Αυλήτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Παντελεάκης (εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος , Πρόεδρος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Κηφισιάς, Παντελής Παπανικολόπουλος (εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος υπεύθυνος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ευγενία Παπαδήμα (υπεύθυνη λόγιας και κλασικής μουσικής του Δήμου Κηφισιάς και εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς) και η Χριστίνα-Μαρία Τσιάμα (εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για την εποπτεία του Ελευθέρου Πανεπιστημίου «Νίκος Αντωνόπουλος» και υπεύθυνη Μουσειακής Πολιτικής) καθώς επίσης και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς Δημήτρης Σύριος και Τερέζα Χλωρακιώτη.

 Ετικέτες