• Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ !!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

Γιώργος Θεοχάρης από Γιώργος Θεοχάρης
16/05/2024 | 13:20
Ενημερώθηκε: 17/05/2024 13:42:41
σε ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS, ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
4.1k
SHARES
15.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΝΕΑ !!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (vouchers.gov.gr) !!! – Ημερομηνίες πληρωμών και αναλυτικό ρεπορτάζ από το vimaorthodoxias.gr


NEWS: Στις 28 Μαΐου 2024 ξεκινάει η καταβολή για τις συντάξεις Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες.

Με βάση το πλαίσιο καταβολής οι συντάξεις Ιουνίου θα καταβληθούν σε δύο δόσεις:

– Την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ], οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών και οι επικουρικές- ΜΟΝΟ-συντάξεις των μισθωτών και του Δημοσίου ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

– κάθε προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι κύριες συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

Επομένως η καταβολή των συντάξεων Ιουνίου θα γίνει ως εξής:

– Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

– Την Πέμπτη 30 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις-Ποιοι θα της λάβουν

Μεγαλύτερη αύξηση στη σύνταξη θα περιμένουν όσοι συνταξιοδοτηθούν το 2025 καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των αυξήσεων στις συντάξεις.

Επιπλέον εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις τους θα έχουν από το 2025 ως και το 2027 σχεδόν οι 450.000 από τους 800.000 συνταξιούχους που έχουν μείνει με υπόλοιπο διαφορών που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 70 ευρώ.

Από το σύνολο των 1,2 εκατ. συνταξιούχων που «απέκτησαν» τη θετική προσωπική διαφορά στον πρώτο επανυπολογισμό των συντάξεων το 2019 με τον νόμο Κατρούγκαλου, πάνω από 400.000 έχουν καταφέρει σήμερα να την μηδενίσουν στο 100% αφενός με τον δεύτερο επανυπολογισμό του νόμου Βρούτση και αφετέρου με τις δύο αυξήσεις που πήραν για το 2023 και το 2024.

Οι υπόλοιποι εξακολουθούν μεν να διατηρούν προσωπική διαφορά, αλλά το ποσό σε σχέση με την αρχική διαφορά έχει κουρευτεί από 45% ως και 98% λόγω του δεύτερου επανυπολογισμού και λόγω των αυξήσεων στην εθνική και ανταποδοτική τους σύνταξη.

Το νέο σύστημα είναι καλύτερο γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και σε μεγαλύτερη ανταποδοτική σύνταξη.

Με το σημερινό σύστημα υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών οι ασφαλισμένοι κερδίζουν μόνο τις χρονιές που ο πληθωρισμός είναι υψηλός. Με εξαίρεση το 2022, που ο πληθωρισμός ήταν στο 9,9%, καμία από τις προηγούμενες δεν πέρασε το 3%.

Με την αλλαγή όμως που θα ισχύσει από το 2025, οι ασφαλισμένοι που θα βγουν στα έτη 2025-2028 θα πάρουν μεγαλύτερη ανταποδοτική σύνταξη, καθώς θα υπολογιστεί με μισθούς αυξημένους κατά 5% κάθε έτος. Τονίζεται ότι η αλλαγή του 2025 θα ωφελήσει με υψηλότερη ανταποδοτική σύνταξη τους νέους συνταξιούχους.

Η σχετική διάταξη προβλέπει ότι «η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2024 διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η προσαύξηση των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2025 και εφεξής διενεργείται με βάση τον δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νόμο Βρούτση από 1/1/2025 και εφεξής το ανώτατο όριο των ασφαλιστέων αποδοχών προσαυξάνεται κατ’ έτος κατά τον δείκτη μεταβολής μισθών, και όχι με τιμαριθμοποίηση των μισθών και σύνδεσή τους με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, που είναι η μέθοδος που θα ισχύει ως και το 2024. Ο δείκτης αυτός θα δείχνει πόση ήταν η αύξηση του μέσου μισθού για το σύνολο της οικονομίας κάθε χρόνο από το 2002 και μετά και κατά την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Μισθών και θα αναπροσαρμόζει τις συντάξιμες αποδοχές των ασφαλισμένων που θα αποχωρούν από 1ης/1/2025 και μετά. Ο νόμος προέβλεπε την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης από το 2021, αλλά επειδή δεν μπορούσε να τον προσδιορίσει η ΕΛΣΤΑΤ πήρε αναβολή για να εφαρμοστεί από 1ης/1/2025.

Με το σημερινό σύστημα υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών οι ασφαλισμένοι κερδίζουν μόνον τις χρονιές που ο πληθωρισμός είναι υψηλός. Με την αλλαγή που θα ισχύσει από το 2025, οι ασφαλισμένοι που θα βγουν στα έτη 2025-2028 θα πάρουν μεγαλύτερη ανταποδοτική σύνταξη, καθώς θα υπολογιστεί με μισθούς αυξημένους κατά 4,5% με 5% ετησίως.

Οπως τονίζουν ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση στις αιτήσεις συνταξιοδότησης από το 2025 και μετά, η αναπροσαρμογή των αποδοχών στις συντάξεις θα γίνεται για μεν το διάστημα από το 2002 ως και το 2023 με βάση τον πληθωρισμό, για δε το διάστημα από 2025 και μετά με βάση το μέσο ποσοστό αύξησης των μισθών κατά το προηγούμενο έτος για το σύνολο των εργαζομένων.

«Κέρδη»

Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι μεγαλύτερη σύνταξη από 26,2 ευρώ έως 254 ευρώ μπορούν να λάβουν πολλοί ασφαλισμένοι που θα παρατείνουν τον εργασιακό τους βίο. Οι πλέον κερδισμένοι του νέου συστήματος συνταξιοδότησης, συγκριτικά με τον νόμο Κατρούγκαλου, είναι όσοι αποχωρούν με 40ετία ασφάλισης και πληρωμένων εισφορών. Στα 40 χρόνια κορυφώνονται τα «κέρδη» συγκριτικά με τους σημερινούς συντελεστές.

Επισημαίνεται ότι οι συντάξιμες αποδοχές υπολογίζονται με βάση τον μέσο όρο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών των ασφαλισμένων από το 2002 έως τον μήνα πριν από τη συνταξιοδότηση επί των οποίων έγιναν ασφαλιστικές κρατήσεις κλάδου κύριας σύνταξης. Οι μήνες υπολογίζονται επί 14 μισθούς λόγω των δώρων. Ο μέσος όρος βγαίνει από το άθροισμα των μισθών διά τους μήνες ασφάλισης από 2002 και μετά.

Προσωπική διαφορά

Με τον δεύτερο επανυπολογισμό αλλά και με τις αυξήσεις 7,75% για το 2023 και 3% για το 2024, σχεδόν 400.000 συνταξιούχοι έχουν απαλλαχθεί από το βραχνά της προσωπικής διαφοράς. Απομένουν όμως άλλοι 780.000, με 800.000 συνταξιούχοι που βλέπουν την προσωπική διαφορά να μειώνεται. Από αυτούς οι 450.000 θα τη δουν να καταργείται με τις επόμενες αυξήσεις στα έτη 2025, 2026 κα 2027.

Με μια μέση αύξηση 30 ως 35 ευρώ το χρόνο, οι συνταξιούχοι που έχουν υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς ως 95 ευρώ, θα την μηδενίσουν σε 1 ως 3 χρόνια.

Αρκετοί όμως που έχουν μεγαλύτερο υπόλοιπο από την προσωπική διαφορά (π.χ. 140 ευρώ, ή 250 ευρώ) θα περιμένουν ως και 9 έτη για να μηδενιστεί η διαφορά, εκτός αν στο μέλλομν αποφασιστεί να γίνει ένα οριζόντιο κούρεμα της προσωπικής διαφοράς για να δουν πιο γρήγορα πραγματική αύξηση στις συντάξεις τους.

ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΣΤΙΣ 30/5 ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ !!

 Αναδρομικά Συντάξεων: Τι να περιμένουμε έως το τέλος του 2024

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένονται αναδρομικά στις συντάξεις έως το τέλος του 2024 για διάφορες κατηγορίες συνταξιούχων.

Ποιοι δικαιούνται:

Συνταξιούχοι με παράλληλη ασφάλιση: Αφορά περίπου 65.000 άτομα που εργάστηκαν παράλληλα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα λάβουν αναδρομικά από τον επανυπολογισμό της σύνταξης, λαμβάνοντας υπόψη και τα ένσημα στον ιδιωτικό τομέα. Τα ποσά κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως και 16.500 ευρώ, ανάλογα με τα ένσημα και τα έτη εργασίας.

Συνταξιούχοι με επικουρική σύνταξη από παράλληλη ασφάλιση: Περίπου 200.000 συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά από τον επανυπολογισμό της επικουρικής σύνταξης, λαμβάνοντας υπόψη και τα ένσημα στον ιδιωτικό τομέα.
Συνταξιούχοι που δεν έλαβαν δώρα και επίδομα αδείας λόγω 15ετούς ή 20ετούς συνταξιοδότησης: Περίπου 120.000 συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα δώρα και το επίδομα αδείας που δεν έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Συνταξιούχοι του Δημοσίου: Αναμένονται αναδρομικά ύψους έως 2.000 ευρώ για περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους του Δημοσίου, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις του 2012 και 2013.
Πότε θα πληρωθούν:

Αναδρομικά παράλληλης ασφάλισης:

  • Η πληρωμή αναμένεται έως το τέλος του 2024, με προτεραιότητα σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση νωρίτερα.
    Αναδρομικά επικουρικής σύνταξης: Η πληρωμή αναμένεται σταδιακά έως το τέλος του 2024, ξεκινώντας από τους συνταξιούχους με χαμηλότερα εισοδήματα.
  • Αναδρομικά δώρων και επιδόματος αδείας: Η πληρωμή αναμένεται έως το τέλος του 2024, εφόσον εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση.
  • Αναδρομικά συνταξιούχων Δημοσίου: Η πληρωμή αναμένεται σε δόσεις, με την πρώτη δόση έως το τέλος του 2024 και τις υπόλοιπες το 2025.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ !!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!! – Mη χάσετε την ευκαιρία για δωρεάν διακοπές!

Κίνητρα για διακοπές σε περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις πλημμύρες θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ (dypa.gr) για το 2024-2025. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews η σχετική ΚΥΑ βρίσκεται προς έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και θα περιλαμβάνει κίνητρα για διακοπές σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει νωρίτερα και φέτος από την 1η Ιουλίου 2024 ως 30.6.2025 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.

Επίσης δεν θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος όσοι έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος 2023-2024 ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της επιταγής ή όχι.

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Σήμερα για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή και στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις. Ανάλογα θα είναι τα κίνητρα και για τον νομό Θεσσαλίας.

Οι τιμές επιδότησης θα είναι αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα 2025. Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Δικαιούχοι είναι:

  • – εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • – ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • – άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ LIVE ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΕΦΚΑ- ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2024- 75.000 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ …! ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΩΡΑ!

 





Ετικέτες: NEWSvouchersvouchers.gov.grΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣσυντάξειςΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΙΚΑΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Share1632Tweet1020ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Παρουσία του Βεροίας Παντελεήμονος η εκδήλωση για την ενίσχυση του Γηροκομείου

Επόμενο άρθρο

ΛΑΡΙΣΑ: Παράκληση υποψηφίων Πανελληνίων στον Άγιο Αχίλλιο

Σχετικά Άρθρα

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατέγραψε τα βάσανα που πέρασαν στο Εφετείο της Λαμίας από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

από Newsroom
12/06/2025 | 14:30

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τη ζοφερή κατάσταση που ζούσαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Λαμίας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Κορκονέα περιγράφει...

ΑΓΡΟΤΕΣ προσοχή! Έως 5.380 ευρώ για αγρότες και κτηνοτρόφους: Οι επόμενες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι τέλη Ιουλίου 2025

από Γιάννης Παπανικολάου
12/06/2025 | 14:02

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σημαντικά ποσά ενισχύσεων και αποζημιώσεων πρόκειται να καταβληθούν σε δεκάδες χιλιάδες παραγωγούς και κτηνοτρόφους έως τις 31 Ιουλίου 2025, σε...

General Khalifa Haftar attends a news conference at a sports club in Abyar, a small town to the east of Benghazi. May 17, 2014. The self-declared Libyan National Army led by a renegade general told civilians on Saturday to leave parts of Benghazi before it launched a fresh attack on Islamist militants, a day after dozens were killed in the worst clashes in the city for months. Families could be seen packing up and driving away from western districts of the port city where Islamist militants and LNA forces led by retired General Haftar fought for hours on Friday, killing at least 43 people. REUTERS/Esam Omran Al-Fetori (LIBYA  - Tags: CIVIL UNREST MILITARY POLITICS)

Λιβύη σε ανατροπή: Ο Χαφτάρ γυρίζει προς την Τουρκία – Επείγουσα αποστολή Γεραπετρίτη για να σώσει ΑΟΖ και σύνορα

από Γιάννης Παπανικολάου
12/06/2025 | 13:00

ΛΙΒΥΗ: Η Λιβύη επιστρέφει με δυναμισμό στο επίκεντρο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς νέα δεδομένα απειλούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 136k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πάνω από 15 σεισμοί από χθες το βράδυ στο Άγιον Όρος – Αγιορείτες: «Ντροπή να μη γνωρίζουν ακόμη πού είναι το ρήγμα!»

από Γιώργος Θεοχάρης
10 Ιουνίου, 2025

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-Ραγδαία είναι η αναστάτωση στο Άγιον Όρος τις τελευταίες ώρες, καθώς δεκαπέντε σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν από το βράδυ της Δευτέρας...

Περισσότερα

11 Ιουνίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Βαρθολομαίος και Βαρνάβας

11 Ιουνίου, 2025

12 Ιουνίου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος

12 Ιουνίου, 2025

Γέροντας Εφραίμ: Πώς ξεκίνησε η σειρά «Άγιος Παΐσιος» που συγκλόνισε την Ελλάδα και έφερε ψυχές πίσω στην Εκκλησία

11 Ιουνίου, 2025

Σεισμός στην Εκκλησία Κύπρου: Πιστοί υπερασπίζονται τον Τυχικό – Καταγγελίες για «δίκη-παρωδία»

11 Ιουνίου, 2025

Προσευχή για Υγεία

14 Ιανουαρίου, 2021

Γιορτή σήμερα 11 Ιουνίου, εορτολόγιο: Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας

11 Ιουνίου, 2025

Η Σοφία του Αγίου Παϊσίου συγκλονίζει ξανά: Η Κατερίνα Θεοχάρη λύγισε – «Αυτό το παιδί είναι δικό σας, Γέροντα»

11 Ιουνίου, 2025

Ιστορική πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Ιωάννη στο Φανάρι – Συλλείτουργο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

11 Ιουνίου, 2025

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Κάλυμνο
  • Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατέγραψε τα βάσανα που πέρασαν στο Εφετείο της Λαμίας από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • ΑΓΡΟΤΕΣ προσοχή! Έως 5.380 ευρώ για αγρότες και κτηνοτρόφους: Οι επόμενες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ μέχρι τέλη Ιουλίου 2025
  • Επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας στον Μητροπολίτη Θηβών
  • Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Ο Άγιος Λουκάς συνδύασε επιστημονική κατάρτιση με βαθιά πίστη στον Θεό
  • Λιβύη σε ανατροπή: Ο Χαφτάρ γυρίζει προς την Τουρκία – Επείγουσα αποστολή Γεραπετρίτη για να σώσει ΑΟΖ και σύνορα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist