• Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Τετάρτη, 11 Ιουνίου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΗ που κάνει πάταγο!! Διπλό μπόνους σε ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στην ατζέντα της ΝΔ για ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ!!! ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2023 !

Γιώργος Θεοχάρης από Γιώργος Θεοχάρης
11/04/2023 | 10:25
σε ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS, ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
2.1k
SHARES
7.9k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΙΔΗΣΗ που κάνει πάταγο!! Διπλό μπόνους σε ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στην ατζέντα της ΝΔ για ΙΚΑ (ika.gr), ΝΑΤ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr)!!! ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2023!
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Δυο μέτρα-έκπληξη για την προσωπική διαφορά και τις κρατήσεις ΕΑΣ που οδηγούν σε μεγαλύτερες αυξήσεις συντάξεων περιλαμβάνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία.

 Στην προσωπική διαφορά μελετάται μόνιμη λύση ώστε από το 2024 να μη χάνουν την αύξηση οι συνταξιούχοι. Ηδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας προχθές σε πολίτες της Πετρούπολης προανήγγειλε λύση για την προσωπική διαφορά λέγοντας ότι «εδώ είμαστε μετά τις εκλογές να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την περίπτωση αυτή».


Ενα ενδεχόμενο είναι να επαναληφθεί η καταβολή ενός επιδόματος 200-300 ευρώ ή και πιο πάνω για το 2024, αλλά να θεωρηθεί και ως αύξηση που θα περάσει στην τσέπη αλλά και θα μειώσει ισόποσα την προσωπική διαφορά.

Ενα άλλο ενδεχόμενο είναι να ενσωματωθεί στη σύνταξη ένα μέρος της διαφοράς και για το υπόλοιπο να δίδεται κάθε χρόνο αντισταθμιστικό επίδομα.

 Η επανάληψη του φετινού επιδόματος προσωπικής διαφοράς για το 2024 δεν μπορεί να αποκλειστεί γιατί η διάταξη που το προβλέπει λέει ότι δίδεται για την προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και δεν προβλέπεται ο τερματισμός του επιδόματος. Επομένως υπάρχει η βάση για μια μόνιμη λύση που δεν θα εξαιρεί από τις αυξήσεις τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά.

Το δεύτερο μέτρο όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής έχει να κάνει με τη μείωση των κρατήσεων για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ ή αλλιώς εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ).

Η ΕΑΣ επιβάλλεται σχεδόν σε 800.000 συνταξιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ταμείων ΔΕΚΟ και Τραπεζών, ΕΤΑΑ και ΝΑΤ, με κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ.

Αυτό που διαπιστώθηκε από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη είναι ότι η κράτηση ΕΑΣ «έφαγε», κατά το κοινώς λεγόμενο, είτε σημαντικό μέρος είτε και ολόκληρη την αύξηση 7,75% που πήραν οι συνταξιούχοι.

Η διαπίστωση αυτή δημιουργεί εμφανή στρέβλωση στις κρατήσεις και ήδη συζητούνται προτάσεις για δικαιότερη κατανομή και πάντως για μείωση της ΕΑΣ σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Από το σχέδιο μείωσης της κράτησης που σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης, οι συνταξιούχοι θα επωφεληθούν με πρόσθετες αυξήσεις από 22 ευρώ μηνιαίως έως και 80 ευρώ τον μήνα, ενώ όσοι είχαν μηδενική αύξηση επειδή πλήρωσαν μεγαλύτερη κράτηση ΕΑΣ θα πάρουν πίσω μέρος της αύξησης.

Τα σχέδιο για την ΕΑΣ που όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής βλέπουν ως ενδεχόμενο αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, είναι να επιβάλλεται η ίδια κράτηση (3%, 6%, 7% κ.λπ.) όχι επί του συνολικού ποσού της σύνταξης όπως γίνεται τώρα, αλλά επί της διαφοράς της κάθε κλίμακας και με καθορισμό πολλών πλαφόν ώστε να υπάρχει δίχτυ προστασίας στις συντάξεις.

Με το σημερινό σύστημα η ΕΑΣ έχει ως κατώφλι μόνον τα 1.400 ευρώ, που σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 1.410 ευρώ δεν θα έχει όλη την κράτηση 3% αλλά μόνον τα 10 ευρώ για να μην πέσει κάτω από το κατώφλι των 1.400 ευρώ. Αν όμως παίρνει 1.550 ευρώ, επιβαρύνεται με όλη την κράτηση 3% και έχει μείωση 46,5 ευρώ λόγω ΕΑΣ.

Αυτό που εξετάζεται είναι να επιβάλλεται το 3% επί της διαφοράς σύνταξης που υπερβαίνει την κάθε κλίμακα και όχι σε όλη τη σύνταξη. Για παράδειγμα στην πρώτη κλίμακα ΕΑΣ η κράτηση 3% να επιβάλλεται στο ποσό σύνταξης που είναι μεταξύ 1.400 και 1.700 ευρώ, δηλαδή να επιβάλλεται σε τμήμα σύνταξης έως 300 ευρώ. Με το σύστημα αυτό ο συνταξιούχος των 1.550 ευρώ θα έχει την κράτηση 3% στα 150 ευρώ και αντί για 46,5 ευρώ θα έχει μείωση λόγω ΕΑΣ 4,5 ευρώ.

Αντίστοιχα, ένας συνταξιούχος που παίρνει σήμερα 1.650 ευρώ έχει κράτηση 3% σε όλη τη σύνταξη με μείωση 50 ευρώ (1.650 Χ 3% = 49,5). Με κράτηση όμως επί της διαφοράς από τα 1.400 ευρώ έως τα 1.650 ευρώ, το 3% θα επιβάλλεται στα 250 ευρώ της σύνταξης που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ και θα έχει ΕΑΣ 7,5 ευρώ.

Κίνδυνος

Το σχέδιο αυτό ενέχει τον κίνδυνο να ξεμείνουν από αποθεματικά τα ταμεία καθώς τα έσοδα από την ΕΑΣ πηγαίνουν στον κουμπαρά του ασφαλιστικού (ΑΚΑΓΕ) και αν οι κρατήσεις μειωθούν σημαντικά, τότε τίθεται σε κίνδυνο και το συνταξιοδοτικό μέλλον των σημερινών ασφαλισμένων.

Για τον λόγο αυτόν (δηλαδή να μη μειωθούν αισθητά τα έσοδα στο ΑΚΑΓΕ) ως εναλλακτικό σχέδιο συζητείται να συνεχίσει να επιβάλλεται η ΕΑΣ όπως και τώρα, δηλαδή σε όλο το ποσό της σύνταξης, αλλά με τα μισά ποσοστά της κάθε κλίμακας, δηλαδή 1,5% αντί 3% στην πρώτη κλίμακα, 3% αντί 6% στη δεύτερη, 3,5% αντί 7% στην τρίτη κ.ο.κ.

Με το σχέδιο αυτό ένας συνταξιούχος των 1.650 ευρώ που σήμερα έχει ΕΑΣ 50 ευρώ θα πληρώνει 25 ευρώ.

Αντίστοιχα οι συνταξιούχοι που έχουν δυο κύριες συντάξεις με άθροισμα 2.350 ευρώ αντί για 212 ευρώ κράτηση ΕΑΣ που έχουν σήμερα, θα πληρώνουν 106 ευρώ.

Στην πράξη, είτε με το ένα είτε με το άλλο σχέδιο, η κράτηση ΕΑΣ μειώνεται και μένει μεγαλύτερη αύξηση στις συντάξεις.

Αν δεν διορθωθεί η «υπερβολή» στις κρατήσεις ΕΑΣ, τότε οι συνταξιούχοι θα κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικά ποσά και από τις αυξήσεις των επόμενων ετών.

ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Το «ψαλίδι» λόγω των κρατήσεων ΕΑΣ

Οι κρατήσεις ΕΑΣ προκάλεσαν απώλεια ακόμη και ολόκληρης της αύξησης 7,75% που πήραν οι συνταξιούχοι, καθώς στις υψηλές κλίμακες η ΕΑΣ έχει ποσοστά 7%, 9%, 12% κ.λπ., που σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι πλήρωσαν με την ΕΑΣ περισσότερα από την αύξηση που πήραν. Ιδού πώς η κράτηση ΕΑΣ «έφαγε» τις αυξήσεις:

1 Με την επιβολή κράτησης για πρώτη φορά σε συνταξιούχους που μετά την αύξηση κατά 7,75% πέρασαν τα 1.400 ευρώ και ενώ πριν δεν είχαν μείωση λόγω ΕΑΣ είδαν ξαφνικά να κουρεύεται η αύξηση που πήραν επειδή μπήκαν στην πρώτη κλίμακα της εισφοράς με κράτηση 3% πάνω από τα 1.400 ευρώ.

2 Με αφαίρεση σχεδόν όλης της αύξησης λόγω υψηλότερης κράτησης ΕΑΣ. Αυτό έγινε εμφανές σε συνταξιούχους που πέρασαν τα 1.700 ευρώ και αυτομάτως μπήκαν στη δεύτερη κλίμακα της ΕΑΣ με διπλάσια κράτηση, στο 6%, ενώ όσοι πέρασαν στην τρίτη κλίμακα με συντάξεις πάνω από 2.000 ευρώ είδαν σχεδόν μηδενική αύξηση από το 7,75% γιατί η κράτηση ΕΑΣ είναι 7%!

3 Με την εξαφάνιση ολόκληρης της αύξησης 7,75% στις υψηλότερες συντάξεις (άνω των 2.300 ευρώ) όπου οι κλίμακες κρατήσεων ΕΑΣ είναι 9%, 10%, 12%, 13% και 14%. Για παράδειγμα, συνταξιούχος με 1 κύρια ή με άθροισμα κύριων συντάξεων 2.200 ευρώ μικτά, πριν απ’ την αύξηση πλήρωνε ΕΑΣ 7% και είχε κράτηση 154 ευρώ. Με την πρώτη αύξηση κατά 7,75% μετά από 12 χρόνια, πήρε 170,5 ευρώ και η σύνταξη ανέβηκε στα 2.370,5 ευρώ. Με την αύξηση πέρασε σε υψηλότερη κλίμακα με κράτηση ΕΑΣ 9% οπότε έχασε 213,34 ευρώ! Στην ουσία πλήρωσε μεγαλύτερη ΕΑΣ (234 ευρώ) από την αύξηση που πήρε (170 ευρώ).

ΠΟΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΞΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΑΣ ΚΑΤΑ 50%

Σύνταξη πριν απ’ την αύξηση 7,75% Κράτηση ΕΑΣ (€) Σύνταξη με αύξηση 7,75% Ποσό αύξησης Νέα κράτηση ΕΑΣ Αύξηση που μένει μετά την αφαίρεση της ΕΑΣ Σχέδιο μείωσης της ΕΑΣ κατά 50% Τελική αύξηση στη σύνταξη Επιπλέον αύξηση για τους συνταξιούχους με μείωση της ΕΑΣ κατά 50%
1.380 0,00 1.486,95 106,95 44,61 62,34 22,30 84,65 22,31
1.390 0,00 1.497,73 107,73 44,93 62,79 22,47 85,26 22,47
1.410 10,00 1.519,28 109,28 45,58 63,70 22,79 86,49 22,79
1.450 43,50 1.562,38 112,38 46,87 65,50 23,44 88,94 23,44
1.510 45,30 1.627,03 117,03 48,81 68,21 24,41 92,62 24,41
1.560 46,80 1.680,90 120,90 50,43 70,47 25,21 95,69 25,22
1.610 48,30 1.734,78 124,78 104,09 20,69 52,04 72,73 52,04
1.670 50,10 1.799,43 129,43 107,97 21,46 53,98 75,44 53,98
1.710 102,60 1.842,53 132,53 110,55 21,97 55,28 77,25 55,28
1.720 103,20 1.853,30 133,30 111,20 22,10 55,60 77,70 55,6
1.730 103,80 1.864,08 134,08 111,84 22,23 55,92 78,15 55,92
1.770 106,20 1.907,18 137,18 114,43 22,74 57,22 79,96 57,22
1.810 108,60 1.950,28 140,28 117,02 23,26 58,51 81,77 58,51
1.870 112,20 2.014,93 144,93 141,04 3,88 70,52 74,40 70,52
1.890 113,40 2.036,48 146,48 142,55 3,92 71,28 75,20 71,28
1.970 118,20 2.122,68 152,68 148,59 4,09 74,29 78,38 74,29
2.010 140,70 2.165,78 155,78 151,60 4,17 75,80 79,97 75,8
2.130 149,10 2.295,08 165,08 160,66 4,42 80,33 84,75 80,33
2.140 149,80 2..305,85 165,85 207,53 0 103,76 62,09 62,09
2.330 209,70 2.510,58 180,58 225,95 0 112,98 67,60 67,6
2.540 228,60 2.736,85 196,85 273,69 0 136,84 60,01 60,01
2.840 284,00 3.060,10 220,10 367,21 0 183,61 36,49 36,49

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50%

Κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων ΕΑΣ σήμερα ΕΑΣ με μείωση 50%
έως 1.400 0% 0%
1400,01-1.700 3% 1,5%
1.700,01-2.000 6% 3%
2.000,01-2.300 7% 3,5%
2.300,01-2.600 9% 4,5%
2.600,01-2.900 10% 5%
2.900,01-3.200 12% 6%
3.200,01-3.500 13% 6,50%
3.500,01 και άνω 14% 7%

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ LIVE!! Είναι 62 χρόνων και έχουν 4.500 ένσημα – Τι πήραν !! ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΡΑ !!

ΕΙΔΗΣΗ που κάνει πάταγο!! Διπλό μπόνους σε ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στην ατζέντα της ΝΔ για ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ!!! ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ 2023 ! – Πότε θα το πληρωθείτε!

Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που εργάστηκε από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου δικαιούται Δώρο Πάσχα. Πρόκειται για το μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Το Δώρο Πάσχα αναμένεται να καταβληθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023. Φυσικά, αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς νωρίτερα από τον εργοδότη.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής:

Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ τον ασφαλιστικό φορέα.

Μπορείτε να υπολογίσετε εδώ το ποσό του Δώρου: https://www.kepea.gr/calc-doro-pasxa.php.

Χρόνοι που δεν συνυπολογίζονται

  • Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές.
  • Δεν λαμβάνεται υπόψη το διάστημα απουσίας των εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας (δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας)
  • Σχετικά με την απεργία, η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στο χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία. Κατ’ αναλογία το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας αφού και αυτές αποτελούν στην πραγματικότητα απεργία.

Ποιοι θα πάρουν αυξημένο Δώρο Πάσχα

Αυξημένο Δώρο Πάσχα θα λάβουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και είδαν αύξηση από 1η Απριλίου. Αφορά 585.000 εργαζόμενους. Επομένως, το δώρο θα υπολογιστεί με βάση το νέο μισθό και θα αναλογεί στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μία σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα, ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το Δώρο Πάσχα.

Κατοχύρωση του Δώρου Πάσχα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Δώρο Πάσχα, όπως και το Δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας, τα οποία κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 20101 (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια, περιλαμβάνονται στον Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (άρθρα 135-142, 213 ΠΔ 80/2022).

Διατάξεις νόμων, διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων, συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, εσωτερικών κανονισμών και λοιπών σχετικών πράξεων,  οι οποίες προβλέπουν ευνοϊκότερους όρους παροχής επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, υπερισχύουν.

Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζομένου από την αξίωση καταβολής τους.

Αυτόφωρο για όσους δεν καταβάλλουν έγκαιρα το Δώρο Πάσχα

Διευκρινίζεται πως για το Δώρο Πάσχα αποδίδονται εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αυτό να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήματα. Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, αν δεν του καταβληθεί το Δώρο

Σε περίπτωση που το Δώρο Πάσχα δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι-ες ή/και τα σωματεία μπορούν και πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά.

Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη, ενώ, παράλληλα, διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι εργαζόμενοι-ες ή/και τα σωματεία τους έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση απευθείας στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επισημαίνεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης και τα στοιχεία κατοικίας του εργοδότη, εάν αυτό είναι δυνατόν, δεδομένου ότι η διαδικασία του αυτοφώρου διαρκεί έως και 48 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του Δώρου Πάσχα μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι Επιθεωρητές Εργασίας έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Οι εργαζόμενοι-ες μπορούν να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες στην ενιαία γραμμή εξυπηρέτησης 1555 ή στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής ανώνυμης καταγγελίας της Επιθεώρησης Εργασίας ή με αποστολή μηνύματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), στο Τμήμα Επιθεώρησης του τόπου εργασίας τους.

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) (www.kepea.gr) είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στην Επιθεώρηση Εργασίας που αφορούν στη μη καταβολή του Δώρου Πάσχα.

Υπάρχει η δυνατότητα υποβολής του ερωτήματος ή της καταγγελίας: https://www.kepea.gr/contact.php?ask=8 και υπολογισμού του Δώρου Πάσχα με online εφαρμογή του ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ https://www.kepea.gr/calc-doro-pasxa.php.Για εκ περιτροπής απασχόληση:

Τρόποι επικοινωνίας

Με διαρκή σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει να έχει στη διάθεση των συνδικάτων και των εργαζομένων σε όλη την επικράτεια για κάθε ζήτημα πληροφόρησης, στήριξης και συλλογικής δράσης:

  • το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ (www.kepea.gr) και
  • το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/).

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω της online εφαρμογής, που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α., να υπολογίσουν μόνοι τους το Δώρο Πάσχα, που δικαιούνται, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.kepea.gr/calc-doro-pasxa.php.

Επίσης, το ΚΕ.Π.Ε.Α. της ΓΣΕΕ έχει δημιουργήσει application εφαρμογή, θέτοντας στη διάθεση των εργαζομένων σύγχρονα εργαλεία πληροφόρησης, ώστε να γνωρίζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Στο app θα βρουν online εφαρμογές, κωδικοποιημένη (αλφαβητικά) ηλεκτρονική βιβλιοθήκη εργασιακών θεμάτων, καθώς και ενημέρωση για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Για την αμεσότερη επικοινωνία, έχουν δημιουργηθεί ειδικές φόρμες υποβολής ερωτημάτων ή καταγγελιών.

Εάν διαθέτετε Android Smartphone, μπορείτε να κατεβάσετε την app εφαρμογή από το Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.gsee.kepea), ενώ, εάν έχετε ios συσκευή από το App Store, κάνοντας μία απλή αναζήτηση το «ΚΕΠΕΑ ΓΣΕΕ» ή στον ακόλουθο σύνδεσμο https://apps.apple.com/gr/app/%CE%BA%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B1-%CE%B3%CF%83%CE%B5%CE%B5/id1597572379?l=el.

Μπορείτε επίσης να σκανάρετε τα αντίστοιχα QR CODE.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΕΚΑ 2023 – ΕΙΔΗΣΗ LIVE!!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ





Ετικέτες: #ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙNEWSδώρο ΠάσχαΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙΕ-ΕΦΚΑΕΚΤΑΚΤΑ ΝΕΑΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣΠΛΗΡΩΜΗ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑσυντάξειςΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ #ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑσυνταξιούχοιΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2022ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2023ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ NEWSΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΚΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΦΚΑΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΤ
Share854Tweet534ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Θέλει ταπείνωση ο Θεός

Επόμενο άρθρο

ΛΑΡΙΣΑ: Πρόγραμμα ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας και Εβδομάδας Διακαινησίμου στον Άγιο Αχίλλιο

Σχετικά Άρθρα

Η Σοφία του Αγίου Παϊσίου συγκλονίζει ξανά: Η Κατερίνα Θεοχάρη λύγισε – «Αυτό το παιδί είναι δικό σας, Γέροντα»

από Newsroom
11/06/2025 | 19:44

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ: Η Σοφία του Αγίου Παϊσίου συγκλονίζει ξανά: Η Κατερίνα Θεοχάρη λύγισε – «Αυτό...

Δημοσκόπηση-σοκ για Σαμαρά και Τσίπρα: Πρωτιά Μητσοτάκη με 28,3% – 8 στους 10 λένε «όχι» σε νέο κόμμα Σαμαρά ή Τσίπρα

από Γιάννης Παπανικολάου
11/06/2025 | 19:00

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ισχυρή πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία και σαφές προβάδισμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός καταγράφει η...

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Ψηφιοποίηση-εξπρές και αναδρομικά έως 1.280 ευρώ μέχρι τον Σεπτέμβριο – Τι λένε στο Vimaorthodoxias στελέχη των Υπουργείων για τις συντάξεις

από Γιάννης Παπανικολάου
11/06/2025 | 14:02

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Μετασχηματισμός στο ασφαλιστικό: Συντάξεις σε λιγότερο από 50 ημέρες Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπανικολάου News: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το γιγαντιαίο...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 136k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πάνω από 15 σεισμοί από χθες το βράδυ στο Άγιον Όρος – Αγιορείτες: «Ντροπή να μη γνωρίζουν ακόμη πού είναι το ρήγμα!»

από Γιώργος Θεοχάρης
10 Ιουνίου, 2025

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-Ραγδαία είναι η αναστάτωση στο Άγιον Όρος τις τελευταίες ώρες, καθώς δεκαπέντε σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν από το βράδυ της Δευτέρας...

Περισσότερα

10 Ιουνίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

10 Ιουνίου, 2025

11 Ιουνίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Βαρθολομαίος και Βαρνάβας

11 Ιουνίου, 2025

Προσευχή για Υγεία

14 Ιανουαρίου, 2021

Διώκεται διότι Ομολογεί – Ο Τυχικός της Ορθοδοξίας.

10 Ιουνίου, 2025

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Η απομυθοποίηση του Αγίου Παϊσίου – Προκόπης Αγαθοκλέους | Ο Τόπος Μας Ε25

10 Ιουνίου, 2025

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

Σεισμός στην Εκκλησία Κύπρου: Πιστοί υπερασπίζονται τον Τυχικό – Καταγγελίες για «δίκη-παρωδία»

11 Ιουνίου, 2025

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου στα Σπάτα Αχαΐας
  • Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 12 Ιουνίου 2025 – Όσιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος
  • Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η Εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στη Σάμο
  • Αλόννησος: Χοροστασία του Επισκόπου Σκοπέλου για την εορτή του Αγίου Πνεύματος
  • Η Σοφία του Αγίου Παϊσίου συγκλονίζει ξανά: Η Κατερίνα Θεοχάρη λύγισε – «Αυτό το παιδί είναι δικό σας, Γέροντα»
  • Παρακλητικός Κανών στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist