Πάπας προς επισκόπους: Βγείτε από τις εκκλησίες και ψάξτε τον κόσμο

Να μην μένουν κλεισμένοι στις ενορίες τους και να αναζητήσουν οι ίδιοι τον κόσμο μέχρι και στις «εσχατιές» της κοινωνίας κάλεσε τους καθολικούς επισκόπους ο Πάπας Φραγκίσκος, στην ομιλία του κατά τη λειτουργία στον καθεδρικό του Ρίο ντε Ζανέιρο.

«Δεν φτάνουν οι ανοιχτές πόρτες των εκκλησιών, πρέπει και να τις περάσουμε για να αναζητήσουμε εμείς το λαό» είπε στους περίπου 1.000 καρδιναλίους που βρίσκονταν στον καθεδρικό.
Οι επίσκοποι και οι ιερείς «δεν μπορούν να μένουν κλεισμένοι στις ενορίες τους, όταν τόσος κόσμος περιμένει το Ευαγγέλιο» ανέφερε.

Η έκκλησή του ήταν πιο διπλωματικά διατυπωμένη από την προηγούμενη αναφορά του, στην ομιλία του στο πλήθος πιστών στην παραλία Κόπακαμπανα για το φεστιβάλ νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας, τους οποίους και κάλεσε να «ταρακουνήσουν» τις επισκοπές τους.

Ο Φραγκίσκος θεωρεί πως το κοινό στο οποίο πρέπει να στραφεί η Εκκλησία είναι η πλατιά μάζα των κοινωνιών και οι αποκλεισμένοι -πράγμα που φάνηκε με τις ομιλίες του στη Βραζιλία καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής του και της επιλογής του να επισκεφθεί μέρη όμως φαβέλες και να συναντηθεί με τοξικομανείς και ανήλικους κρατούμενους.