5χρονη συνάντησε τον Πάπα πριν χάσει την όρασή της

Loading...


Η πεντάχρονη Λίζι Μάγιερς από το Οχάιο είχε ένα μεγάλο όνειρο πριν χάσει την όρασή της από μία σοβαρή γενετική ανωμαλία: ήθελε να συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο!

Η μικρή Λίζι, η οποία πάσχει από το σύνδρομο Usher τύπου 2, το οποίο χαρακτηρίζεται από μερική ή ολική απώλεια ακοής εκ γενετής και σταδιακή απώλεια όρασης και δεν υπάρχει θεραπεία, είχε εκφράσει στους γονείς της την επιθυμία να δει τον ποντίφικα.

Πράγματι, το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και η Λίζι συνάντησε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος την αγκάλιασε και συνομίλησε με τους γονείς της που την συνόδευσαν στο Βατικανό.

Η πεντάχρονη θαυμάστρια του Πάπα δεν γνωρίζει ότι πάσχει από αυτή τη γενετική ανωμαλία, αλλά ο πατέρας της δήλωσε πως μόλις έμαθε τη διάγνωση συνειδητοποίησε πως πρέπει να κάνει ο ίδιος κι η σύζυγός του όσα περισσότερα μπορούν ώστε η κόρη τους να δει «όσα περισσότερα υπέροχα πράγματα υπάρχουν».

Η πρώτη επιθυμία στη λίστα της δεν ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά μία επίσκεψη στο παρατηρητήριο της περιοχής της όπου μπορούσε με τηλεσκόπιο να δει τη σελήνη και τα αστέρια.
Μιλώντας στο Associated Press η μητέρα της είπε: «Θέλω να ζήσει μία κανονική ζωή όσο μπορεί. Θα έρθει η στιγμή που θα της το πω. Τρέμω την ημέρα αυτή».

Ο πατέρας της, από την άλλη, δήλωσε πως ελπίζει σε ένα θαύμα ή μία ειδική προσευχή για την μικρή του κόρη.