Πάπας Φραγκίσκος: Μάλλον θα κατέληγα στη φυλακή, αντί για Ποντίφικας!

Loading...


Μήνυμα για την ανεκτικότητα που οφείλουμε όλοι να δείχνουμε στους συνανθρώπους μας, αποτελεί το βιβλίο που έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος, το πρώτο του ενώ βρίσκεται στον παπικό θρόνο και που πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ των αποσπασμάτων που φιλοξενεί σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Sunday’s Telegraph», ο Πάπας ομολογεί πως αν οι συνθήκες στη ζωή του ήταν λίγο διαφορετικές, τότε κι ο ίδιος ήταν πολύ πιο πιθανό να καταλήξει στη φυλακή, παρά στην κορυφή της Καθολικής Εκκλησίας. Ειδικά η Εκκλησία, σημειώνει, πρέπει να είναι πολύ ανεκτική με τους ανθρώπους, τα πάθη και τα ελαττώματά τους, να συγχωρεί και να τους δέχεται όλους στους κόλπους της.

Ο Φραγκίσκος κάνει ειδική αναφορά στους ομοφυλόφιλους και τους διαζευγμένους, που θεωρούνται αμαρτωλοί, σύμφωνα με το καθολικό δόγμα. Προσπαθώντας να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκκλησία τον 21ο αιώνα, λέει ακόμα πως η ουσία του Καθολικισμού δεν βρίσκεται στην «καταδίκη των ανθρώπων», αλλά στο «ατέλειωτο έλεος του Θεού», που είναι «το πιο σημαντικό μήνυμα» της Χριστιανοσύνης, αλλά και η «ταυτότητα του Θεού». Παράλληλα, παροτρύνει όλους τους Χριστιανούς «να ξεπεράσουν την προκατάληψη και την ακαμψία»: «Ο Ιησούς συγχώρεσε ακόμα και εκείνους που τον σταύρωσαν και τον ατίμασαν – πρέπει να επιστρέψουμε στο Ευαγγέλιο», γράφει ο Πάπας.Ετικέτες