Ο Πάπας θα υποδυθεί τον εαυτό του σε ταινία;

Loading...


Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται σύντομα να γίνει ο πρώτος Ποντίφικας που θα πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφική ταινία, υποδυόμενος τον εαυτό του, με τίτλο «Beyond the Sun» (Πέρα από τον Ήλιο).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πάπας είχε ουσιαστικά ο ίδιος την ιδέα αυτής της ταινίας, όταν σκέφτηκε ότι χρειαζόταν ένα μέσο για να απευθυνθεί στα παιδιά και να μεταδώσει το μήνυμα της Εκκλησίας που ηγείται.

Έτσι σύντομα απευθύνθηκε στην χολιγουντιανή εταιρεία παραγωγής «AMBI Pictures» που δημιουργήθηκε το 2013 από τους Ιταλούς στην καταγωγή Αντρέα Ιερβολίνο και Μόνικα Μπακάρντι.

Η εταιρεία όπως ανακοινώνει και στην ιστοσελίδα της «δέχθηκε με ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη την πρόταση του Ποντίφικα και τη συμμετοχή τους στην ταινία.

Αυτή δεν είναι απλά μια ταινία για εμάς. Είναι ένα μήνυμα.».

Ο ένας εκ των δυο ιδρυτών της κινηματογραφικής εταιρείας, ο Ιερβολίνο βρίσκει ξανά την ρωμαιοκαθολική εκκλησία στον καλλιτεχνικό του δρόμο, σε μια ακόμη σύμπτωση. Ο Ιερβολίνο ξεκίνησε να γυρνά τα πρώτα του ταινιάκια όταν ήταν μόλις 15 ετών μαθητής και ο τοπικός ναός στην περιοχή που διέμενε του επέτρεψε να πραγματοποιήσει λήψεις εντός της εκκλησίας για ένα πρότζεκτ του σχολείου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το φιλμ που θα παρουσιάζει παιδιά, ως τους 12 αποστόλους, να αναζητούν τον Ιησού, θα ολοκληρώνεται με έναν επίλογο από τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο που θα λέει στα παιδιά που και πως να «βρουν» τον Χριστό.

Τα έσοδα από την ταινία θα διατεθούν εξολοκλήρου στις οργανώσεις «El Almendrο» και «Los Hogares de Cristo » της Αργεντινής, τόπο καταγωγής του Ποντίφικα, οι οποίες και παρέχουν στήριξη και προγράμματα σε αποκλεισμένα παιδιά.

Τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στην Ιταλία.  

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ωστόσο, το Βατικανό διέψευσε την συγκεκριμένη είδηση .Ετικέτες