Νέα επίθεση του Πάπα στους αντιδρώντες στην ένωση: Φαρισαίοι και… «φωτισμένοι θεολόγοι»

Loading...


Του Μανώλη Κείου

Τη μία τους χαρακτήρισε “μουμιοποιημένους”, την άλλη “ζιζάνια”, χθες πήγε παραπέρα και τους αποκάλεσε ειρωνικά «φωτισμένους θεολόγους» και τους συνέκρινε με τους Φαρισαίους.

Ο λόγος για την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Πάπας Φραγκίσκος το τελευταίο διάστημα κατά όσων αντιδρούν στις….ενωτικές διαθέσεις του.

Μιλώντας στην Casa Santa Marta έκανε λόγο για τους Φαρισαίους και τους “γιατρούς του νόμου” που προσπαθούν να παγιδεύσουν τον Ιησού και που επιδιώκουν να υπονομεύσουν το κύρος και την εύνοια που απολαμβάνει από τους ανθρώπους.

 

Με αφορμή θέματα γάμου είπε πως ο Ιησούς ποτέ δεν διαπραγματεύεται με την αλήθεια. “Και αυτοί οι άνθρωποι, αυτή η μικρή ομάδα των φωτισμένων θεολόγων, πάντα διαπραγματεύεται με την αλήθεια” τόνισε σε αντιδιαστολή.

Σημείωσε ακόμη πως “στον κόσμο στον οποίο ζούμε, η πραγματικότητα της αμαρτίας είναι τόσο ισχυρή. Αλλά ο Ιησούς, υπενθυμίζοντας το Μωυσή, μας λέει πως υπάρχει η σκληρότητα της καρδιάς, υπάρχει η αμαρτία, αλλά υπάρχει και η συγχώρεση, η κατανόηση”

Ο Πάπας τόνισε, πως αυτά είναι «τα δύο πράγματα που ο Ιησούς μας διδάσκει: αλήθεια και κατανόηση.» Αυτό είναι που οι «φωτισμένοι θεολόγοι» αποτυγχάνουν να κάνουν, επειδή είναι κλεισμένοι στην παγίδα «μιας μαθηματικής εξίσωσης» και είναι ανίκανοι να δουν τους μεγάλους ορίζοντες της αγάπης και της ανθρώπινης αδυναμίας.

”Η συγχώρεση δεν είναι μια εξίσωση” τόνισε,

Ο Πάπας κατέληξε στο συμπέρασμα, με αφορμή το πως ο Ιησούς αντιμετώπισε τη γυναίκα- μοιχαλίδα που επρόκειτο να λιθοβοληθεί, πως πρέπει στην καρδιά μας να έχουμε μεγάλη κατανόηση για όλους τους αδελφούς μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Και αυτό είναι ένα δώρο, αυτό είναι ό, τι το Άγιο Πνεύμα μας, δεν αυτές τις φωτισμένοι γιατροί, οι οποίοι να μας διδάξει πρέπει να μειώσει την πληρότητα του Θεού σε μια περιπτωσιολογική εξίσωση διδάσκει. Είθε ο Κύριος να μας δώσει αυτή τη χάρη.Ετικέτες