Τουρκία: Τέλος η πρόσβαση στην DW – Ανησυχία στη Γερμανία για την ελευθερία του Τύπου

Τουρκία: Παράλληλα, μπήκε από την Άγκυρα τέλος στην πρόσβαση και για την Voice of America.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Χέμπεστραϊτ, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι το Βερολίνο ανησυχεί ιδιαίτερα και λυπάται για την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου που επικρατεί στην Τουρκία.

Αφορμή για τις συγκεκριμένες δηλώσεις, αποτέλεσε η απόφαση της τουρκικής Αρχής Εποπτείας της Ραδιοφωνίας (RTÜK), που απέκλεισε την πρόσβαση στη Deutsche Welle και στην Voice of America στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι οι δύο υπηρεσίες δεν είχαν υποβάλει την απαιτούμενη αίτηση αδειοδότησης.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έλαβε με λύπη γνώση της είδησης του αποκλεισμού των ιστοσελίδων της Deutsche Welle και της Voice of America. Εναπόκειται στην ίδια την DW ως ανεξάρτητο φορέα, να αποφασίσει ποιες κινήσεις θα κάνει και έχει ήδη ανακοινώσει νομικά βήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «η ανησυχία μας για την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης στην Τουρκία παραμένει. Βρισκόμαστε σε συνεχή κριτική ανταλλαγή απόψεων με τους τούρκους συνομιλητές μας και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε μια ανεξάρτητη και βασιζόμενη σε γεγονότα δημοσιογραφία».