ΕΟΤ: Ξένοι δημοσιογράφοι στη Θεσσαλονίκη, στο Άγιο Όρος και την Αμμουλιανή

 ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

Σε Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται προκειμένου να επιτευχθεί η τουριστική προώθηση της χώρας σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο ενεργειών του .

Ειδικότερα ,ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έλαβε αποφάσεις για προσκλήσεις ξένων δημοσιογράφων για την τουριστική προώθηση της χώρας. Πιο αναλυτικά:

Από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου

Από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου η Βρετανίδα δημοσιογράφος του Pruduction & Travel editor του περιοδικού New Magazine,.Rebecca (Becky) Ward βρίσκεται στο Ηράκλειο. Η δημοσιογράφος προέρχεται από το Λονδίνο ενώ ο σκοπός του ταξιδιού της είναι η συλλογή απαραίτητου πληροφοριακού υλικού για την πραγματοποίηση αφιερώματος για την Κρήτη στο προαναφερθέν δημοφιλές περιοδικό. Το εν λόγω αφιέρωμα θα προβάλει το ελληνικό νησί ως ιδανικό προορισμό διακοπών στη βρετανική αγορά. Το βρετανικό περιοδικό New Magazine του εκδοτικού ομίλου Northern and Shell Media Publications έχει εβδομαδιαία κυκλοφορία 242.900 αντίτυπα, ενώ παράλληλα η ιστοσελίδα www.new-magazine.co.uk δέχεται περίπου 175.000 επισκέπτες μηνιαίως.

Από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου

Επιπλέον από τις 5 έως 9 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα ο Ισπανός δημοσιογράφος της εφημερίδας El Mundo, Francisco López- Seivane. Σκοπός του ταξιδιού του είναι η συλλογή απαραίτητου πληροφοριακού υλικού για την πραγματοποίηση αφιερώματος για τη Θεσσαλονίκη, το Άγιο Όρος και την Αμμουλιανή, στην ανωτέρω δημοφιλή ισπανική εφημερίδα. Ακόμη ο δημοσιογράφος θα κάνει σχετικές αναρτήσεις και στο blog που διατηρεί στην έγκριτη εφημερίδα ABC με τίτλο “Crónicas de un nómada”. O εν λόγω Ισπανός δημοσιογράφος θα πραγματοποιήσει παράλληλα ειδικά αφιερώματα για κάθε έναν εκ των προαναφερθέντων προορισμό, στην προσωπική εκπομπή που διατηρεί στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 5 (RNE).