Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου από την Πιερία

Loading...


Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αιγινίου με αντικείμενο την προβολή της πορείας του Αποστόλου Παύλου στη Βόρεια Πιερία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Γκοτσίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγινίου.

Από τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαγδάρης, οι Αντιδήμαρχοι Βασιλική Νικολοπούλου, Κωνσταντίνος Κακκάνης και Νικόλαος Τουλούπας. Τέλος, από τον Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «Ο Ζευς» πήραν μέρος ο Πρόεδρος Χρήστος Μυστρίδης και ο Βαγγέλης Γερομιχαλός, μέλος του Δ. Σ.

Κατά τη σύσκεψη, μεταξύ των άλλων, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Λαϊκού Αγώνα Δρόμου, το Σάββατο 20 Ιουνίου, το απόγευμα, με αφετηρία και τερματισμό την Αρχαία Πύδνα, που αποτελεί το λιμάνι απόπλου του Αποστόλου Παύλου στην πορεία του από Βέροια προς Αθήνα, κατά τη β΄ αποστολική περιοδεία. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προβολή των τόπων διέλευσης και κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία και η καθιέρωση του Αγώνα Δρόμου με τίτλο «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» ως ετήσιου θεσμού, το Σάββατο πριν από την εορτή του Αποστόλου των Εθνών.

Κατά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η εκδήλωση αυτή, που αξιοποιεί θρησκευτικά, πνευματικά, ιστορικά και εν γένει παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής μας, θα ριζώσει ως θεσμός και θα εμπλουτίσει τη δέσμη των δραστηριοτήτων μας. Ανταποκρίνεται σε ένα καλλιεργημένο, ευαίσθητο και δεκτικό κοινό, που αγκαλιάζει κινήσεις και εκδηλώσεις ευρύτερου πολιτιστικού χαρακτήρα. Ως δημοτική αρχή με την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή των συνδημοτών μας είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία, που δίνει υπόσταση στο αίτημα της πολιτισμικής αποκέντρωσης δημιουργώντας τις δικές μας αυτοφυείς νησίδες πολιτισμικής ζωής και παρέμβασης».

Παρόμοιες πρωτοβουλίες θα αναπτυχθούν σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με άλλοιυς αρμόδιους φορείς, όπως η Εφορεία Αρχαιτοτήτων Πιερίας, η Ένωση Ξενοδόχων κ. ά.Ετικέτες