Ταξιτζήδες Θεσσαλονίκης: Οι Ρώσοι μας ζητούν να τους πάμε στη Χαλκιδική ή στο Άγιο Όρος

Loading...


Στη Θεσσαλονίκη εκτός από τους ξενοδόχους, οι οποίοι βλέπουν τα δωμάτιά τους να γεμίζουν και οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού τους ξένους τουρίστες και ειδικά τους Ρώσους, που είναι αγαπημένοι τους, καθότι… απλοχέρηδες.

«Οι Ρώσοι είναι οι καλύτεροι πελάτες μας… 

…Είναι άνθρωποι που έχουν χρήματα και αφήνουν πολύ καλά μπουρμπουάρ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μας ζητάνε να τους πάμε στη Χαλκιδική ή στο Άγιο Όρος», δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστας Γιαννακάκης.

Και πώς να μην τους αγαπούν, όταν μία κούρσα προς κάποια παραλία της Χαλκιδικής δεν κοστίζει λιγότερο από 70-80 ευρώ. «Αν δεν ήταν και αυτοί θα ήμασταν σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση από ότι είμαστε τώρα», συμπληρώνει ο κ. Γιαννακάκης.

Οι Ρώσοι, μαζί με τους Βούλγαρους, είναι από τους καλύτερους πελάτες και στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της πόλης, καθώς ξοδεύουν κατά μέσο όρο 15-35 ευρώ το άτομο.

«Οι ξένοι στη Θεσσαλονίκη αποτελούν μια πολύ σημαντική ανάσα για την αγορά. Αγαπούν την ελληνική κουζίνα και το μόνο που ζητούν είναι καλό σέρβις και καλή ποιότητα φαγητού, τα οποία τους προσφέρουμε», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Γκόφας.Ετικέτες