Οι προοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στο επίκεντρο διάσκεψης

Loading...


Ο γ.γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο περιθώριο της πρώτης διάσκεψης για τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20 και 21 Μαΐου, εξήρε την σημασία του συγκεκριμένου είδους τουρισμού για την Ελλάδα και τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι η αυτή εναλλακτική μορφή τουρισμού «αποτελεί μία από τις πρώτες μορφές τουρισμού, παγκοσμίως» καθώς «οι πρώτες μετακινήσεις στον κόσμο έγιναν, κυρίως, για θρησκευτικούς λόγους, μιας και η αναζήτηση του ανθρώπου για το θείο ήταν πάντα ένας λόγος για τη μετακίνησή τους».

Επίσης, ο κ. Τρυφωνόπουλος ανέφερε ότι αυτή η αναζήτηση του ανθρώπου για το θείο ήταν πάντα ένας λόγος για τη μετακίνηση των ανθρώπων και οι λόγοι αυτής της μετακίνησης, εκτός του ότι εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι σήμερα, συνιστούν και τη βάση του προσκυνηματικού τουρισμού.

Όπως σημείωσε, με αφετηρία αυτήν τη βάση, τόσο η ελληνική, όσο και η ρωσική πλευρά, έχουν την ευκαιρία να δουν πώς θα κάνουν πραγματικότητα τις επισκέψεις Ρώσων προσκυνητών στην Ελλάδα, αλλά και Ελλήνων προσκυνητών στη Ρωσία, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν την εξάσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της κάθε χώρας.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του γ.γ. του ΕΟΤ έχει ως εξής:

«Σήμερα, στη σημαντικότατη διάσκεψη για το θρησκευτικό προσκυνηματικό τουρισμό βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε με τη ρωσική πλευρά τις τεράστιες προοπτικές που έχει η χώρα μας για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου εναλλακτικού, της συγκεκριμένης μορφής του θρησκευτικού τουρισμού, που αποτελεί μία από τις πρώτες μορφές τουρισμού, παγκοσμίως. Οι πρώτες μετακινήσεις στον κόσμο έγιναν κυρίως για θρησκευτικούς λόγους, μιας και η αναζήτηση του ανθρώπου για το Θείο ήταν πάντα ένας λόγος για τη μετακίνησή τους.

Συνεπώς, σε αυτήν τη βάση συζητούμε σήμερα, η ελληνική αποστολή μαζί με τη ρωσική, το πώς θα μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα, τόσο τις επισκέψεις Ρώσων τουριστών για να προσκυνήσουν στα ελληνικά πολιτιστικά θρησκευτικά μνημεία της χώρας μας, απολαμβάνοντας, παράλληλα, κατόπιν της εξάσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων, την εξαιρετική, την πανέμορφη χώρα μας, και στη συνέχεια να δούμε, βεβαίως, και πώς αντιστοίχως οι Ελληνες προσκυνητές θα μπορούν να απολαύσουν τις ομορφιές της Ρωσίας, συνδυάζοντας το αντίστοιχα με προσκυνηματικό τουρισμό».tilegrafima.gr