Όποιος πενθεί ας έρθει την Μεγάλη Εβδομάδα στην Εκκλησία μην μείνει στο σπίτι

Loading...


Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι, και ιδιαίτερα οι νέοι, ενημερώνονται για πολλά από τα θέματα που τους απασχολούν μέσω διαδικτύου. Με την πληκτρολόγηση μίας και μόνο λέξης στις μηχανές αναζήτησης έχουν μπροστά τους οποιαδήποτε πληροφορία για οποιοδήποτε θέμα.

Εκεί βρίσκει κάποιος πληροφορίες για απλά, καθημερινά ζητήματα, αλλά και για άλλα, που αφορούν στην ίδια την ζωή του, στην ύπαρξή του, στις απορίες του σχετικά με το Θεό και τα μέλλοντα.

Έτσι από καιρό προσπαθούμε να ανεβάζουμε γραπτά κείμενα για την κατήχηση των ανθρώπων που έχουν τέτοια ενδιαφέροντα, αλλά και για έναν γενικότερο προβληματισμό. Ο λόγος της Εκκλησίας είναι αναγκαίο να βρίσκεται εκεί που οι άνθρωποι ψάχνουν.

Η φωνή της Αλήθειας είναι ανάγκη να βρεθεί δίπλα τους. Όμως οι συνθήκες της καθημερινότητας, πολλές φορές, δεν δίνουν την δυνατότητα ούτε καν να διαβάσει ο άνθρωπος για λίγη ώρα, έστω και μέσω διαδικτύου.

Αυτή η σκέψη μας έκανε να προχωρήσουμε σε μια σειρά ομιλιών με τον τίτλο «Άκου ένα βιβλίο». Με τον τρόπο αυτό μπορεί κάποιος πράγματι να ακούσει αποσπάσματα γραπτών θεολογικών ή ιστορικών κειμένων επενδυμένων με μουσική υπόκρουση.

Λοιπόν «άκου ένα βιβλίο»!

«Άκου ένα βιβλίο» – με τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Κανάκη

 

 Ετικέτες