Το θαύμα του Αγ. Τιμόθεου-Θεραπεία παιδιού

Loading...


Το φθινόπωρο του 1958 επισκέφθηκε τη Μονή ένας προσκυνητής, ο οποίος έφερε μαζί του 2-3 δοχεία με λάδι. Ο μοναχός που τον υποδέχθηκε τον συμπόνεσε και του είπε ότι δεν ήταν απαραίτητο το λάδι, γιατί υπήρχε ήδη αρκετό στη Μονή εκείνη τη χρονιά. Αυτός δεν απάντησε και προχώρησε σκεπτικός προς το ναό.

Όταν μπήκε μέσα σταμάτησε μπροστά στην εικόνα του αγίου Τιμοθέου και ξέσπασε σε λυγμούς. Λίγο αργότερα αφηγήθηκε στον ίδιο μοναχό τα εξής:
Πριν από ένα χρόνο το παιδί του νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», εξαιτίας επικίνδυνου όγκου στο πόδι. Οι γιατροί αποφάσισαν πως ήταν επείγουσα ανάγκη να ακρωτηριαστεί. Μόλις όμως το έμαθε ο πατέρας του τους είπε: «Πιο καλά πεθαμένο, παρά να γυρίσει ανάπηρο στο χωριό!». Στη συνέχεια έφυγε απαρηγόρητος για το ξενοδοχείο που έμενε. Όταν μπήκε στο δωμάτιό του βρήκε να τον περιμένει ένας ψηλός μοναχός με καλογερικό σκούφο στο κεφάλι. Βλέποντας ο πατέρας τον απροσδόκητο επισκέπτη θύμωσε πολύ, γιατί δεν είχε και ιδιαίτερα καλές σχέσεις με ρασοφόρους. Αλλά ο μοναχός, εκείνος που δεν ήταν άλλος από τον άγιο Τιμόθεο, του είπε να μην στεναχωριέται καθόλου γιατί την επόμενη μέρα το παιδί του θα ήταν τελείως καλά!

Μάλιστα, προς επιβεβαίωση ζήτησε να του φέρει στο «σπίτι του» ύστερα από ένα χρόνο λάδι, όσο και το βάρος του παιδιού∙ και αμέσως έγινε άφαντος. Την άλλη μέρα οι γιατροί διαπίστωσαν την «παρά πάσαν προσδοκίαν» θεραπεία του ασθενούς και έτσι πατέρας και γιος γύρισαν χαρούμενοι στο σπίτι τους, δοξάζοντας τον Θεό. Ακριβώς μετά από ένα χρόνο βλέπει ο πατέρας στον ύπνο του τον ίδιο εκείνο Μοναχό, ο οποίος του υπενθύμισε το χρέος του, να φέρει δηλ. το λάδι που του είχε ζητήσει. Ο ευλαβής και πιστός πλέον πατέρας ξεκινά αμέσως για την Αθήνα, προκειμένου να εκπληρώσει την υπόσχεσή του στον Άγιο, που όμως δεν γνώριζε ποιος ήταν.

Αφού τον αναζήτησε σε διάφορα Μοναστήρια της Αττικής, έφθασε και στη Μονή Πεντέλης. Και εκεί στην εικόνα του προσκυνηταρίου αναγνώρισε καθαρά τον προστάτη και ευεργέτη του άγιο Τιμόθεο, που αυτόκλητος, ως απλός μοναχός, τον επισκέφθηκε και θεράπευσε το παιδί του.Ετικέτες