Παρασκεύασαν το πρώτο «εμβόλιο» ενάντια στον καρκίνο

Loading...


Επιστήμονες από τη Γερμανία παρασκεύασαν ένα εμβόλιο που υποστηρίζουν ότι μπορεί να παράσχει – μερικώς – προστασία από τους καρκινικούς όγκους στο κεφάλι σε ποντίκια.

Το εμβόλιο που παρασκεύασε η ερευνητική ομάδα από το National Centre for Tumour Diseases στην Χαϊδελβέργη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε αυτό να επιτίθεται στα αλλοιωμένα καρκινικά κύτταρα. Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση βασίζεται στην πολλά υποσχόμενη μέθοδο της ανοσοθεραπείας.
Η πρωτοποριακή μέθοδος δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη σε ανθρώπους, όμως οι πρώτες κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν σε έναν περίπου χρόνο στη Γερμανία, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του BBC.
Ο καρκινικός όγκος στο κεφάλι αντιμετωπίζεται δύσκολα. Για το λόγο αυτό, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες με στόχο την εξεύρεση νέων μεθόδων αντιμετώπισης.

«Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανοσοποιητικού για την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι μια συναρπαστική προσέγγιση και ένα σημαντικό βήμα στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου», δηλώνει η Δρ Έμα Σμιθ από τον οργανισμό Cancer Research UK.
Το πρωτοποριακό εμβόλιο βασίζεται στην ικανότητα του ίδιου του ανοσοποιητικού να αντιδρά στον καρκινικό όγκο, αν και η λειτουργία αυτή δεν είναι επαρκής ώστε να διακοπεί εντελώς η εξάπλωση του καρκίνου. Οι δοκιμές που έγιναν στα πειραματόζωα έδειξαν ότι το εμβόλιο μπορεί πιθανώς να ενισχύσει αυτή τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.
 

 Ετικέτες