Ο Μητροπολίτης Κλεόπας στο Ορθόδοξο ποίμνιο της Νορβηγίας

Loading...


Ο νεοενθρονισθείς σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας στα πλαίσια της γνωριμίας του με το ποίμνιό του άρχισε την περιοδεία του στις χώρες της δικαιοδοσίας του. Επισκέφθηκε το ΄Οσλο και τον εκεί ελληνορθόδοξο ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από 20 έως 22 Ιουνίου 2014.

Κατά την παραμονή του στη Νορβηγία είχε επαφές με τους ελληνικούς φορείς του ΄Οσλο και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει εκ του πλησίον και να συνομιλήσει με τα μέλη της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος Νορβηγίας, καθώς και με τους γονείς και μαθητές του ελληνικού σχολικού τμήματος εκμάθησης μητρικής γλώσσας του ΄Οσλο. Ο σεβασμιώτατος ενημερώθηκε για την κατάσταση της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος Νορβηγίας, η οποία έχει αυξήσει σημαντικά τα μέλη της τα τελευταία χρόνια. ΄Ακουσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των εκεί ελληνορθοδόξων και είχε την ευκαιρία να βάλει τα θεμέλια για μια γερή και εποικοδομητική συνεργασία με το ποίμνιό του στη Νορβηγία. Κατά τη συνάντησή του με τους έλληνες γονείς στο ΄Οσλο εδήλωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους και ότι το θέμα των παιδιών και της νεολαίας αποτελεί εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα γι’ αυτόν.

Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο ΄Οσλο. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ιερείς και λαϊκοί και άλλων ορθοδόξων εκκλησιών καθώς και εκπρόσωποι του Νορβηγικού Συμβουλίου Εκκλησιών και της καθολικής και διαμαρτυρόμενης εκκλησίας.

Τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κλεόπα συνόδευε στο ταξίδι του ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ.κ. Αθηναγόρας, ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και ο αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Στεφανούδης, ιερεύς της Μητροπόλεως Σουηδίας.

Οι ελληνορθόδοξοι του ΄Οσλο επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον νέο τους ποιμενάρχη και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την μητροπολιτική επίσκεψη που έλαβε χώρα λίαν συντόμως μετά την ενθρόνιση. Υποσχέθηκαν να περιβάλουν τον νέο τους πνευματικό πατέρα με αγάπη και να του συμπαρασταθούν στο έργο του.Ετικέτες