Πατριαρχείο Ρωσίας: Η συριακή αντιπολίτευση εξοντώνει τους Χριστιανούς

Για εξόντωση του χριστιανικού πληθυσμού στη Συρία κατηγορεί την συριακή αντιπολίτευση το Πατριαρχείο της Ρωσίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις συνομιλίες που έγιναν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πατριάρχη κ. Κυρίλλου σημειώνεται πως «Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Συρία, όπου ο χριστιανισμός απειλείται άμεσα.

Η λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση εξοντώνει τους χριστιανούς στη Συρία με σχεδόν πλήρη αποσιώπηση από τα διεθνή ΜΜΕ των εξελίξεων αυτών. Ούτε τα ΜΜΕ εκείνων των χωρών οι οποίες ευθύνονται για το δράμα των χριστιανών καλύπτουν επαρκώς την κατάσταση στην περιοχή».

Το Πατριαρχείο της Ρωσίας προχωρά ένα βήμα παραπέρα ζητώντας την απαγόρευση του εξοπλισμού των ανταρτών με όπλα. «Η άρση της απαγορεύσεως του εξοπλισμού των ανταρτών θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα θύματα και θα χυθεί εκ νέου το αίμα στη Συρία» σημειώνεται στο ίδιο κείμενο.

Η επικράτηση των δυνάμεων του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» έναντι των δυνάμεων του Προέδρου Ασάντ στην Συρία είναι ένα θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα τόσο τους Χριστιανούς της περιοχής όσο και την παγκόσμια χριστιανική κοινότητα.