Αγρυπνία Τελώνου και Φαρισαίου στην Σιβηρία – ΕΙΚΟΝΕΣ

του Θωμά Αναστασιάδη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

: Στις 12 Φεβρουαρίου, παραμονή της Κυριακής Τελώνου και Φαρισαίου, ημέρα μνήμης των Αγ. Αναργύρων Κύρου και Ιωάννη (Π.Η. 31-1 2022), ο Μητροπολίτης Σιβηρίας και Νοβοσπάσκης κ.Λογγίνος… τ

έλεσε την Ολονύχτια Αγρυπνία στον περικαλλή Μητροπολιτικό ναό της Αναλήψεως του Σωτήρα, στην πόλη Ουλιάνοβο (Ulyanovsk, ρωσικά: Улья́новск), Καθέδρα της Μητρόπολης στις όχθες του ποταμού Βόλγα.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Ιερομόναχος Ιλαρίωνας (Khrol), οι Ιερείς π.Βλαδίμηρος και π.Δημήτριος και οι Διάκονοι Ιωάννης, Γρηγόριος και Γεώργιος.

Έψαλε στον γυναικονίτη μικτή χορωδία ψαλτών.

Στο κήρυγμά του ο κ.Λογγίνος αναφέρθηκε στους τιμώμενους αγίους της ημέρας Κύρο και Ιωάννη των Αναργύρων, που φέτος συμπίπτει με την έναρξη του Τριωδίου.

Εξήγησε στο εκκλησίασμα πως πρέπει να πορευθούν στις προπαρασκευαστικές εβδομάδες που ακολουθούν πριν την Σαρακοστή, ώστε να φθάσουν έτοιμοι και στα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.

Ο Γεωργιανός την καταγωγή (γεννήθηκε στο Σοχούμι της Αμπχαζίας το 1961), σεβ/τος κ. Λογγίνος, είναι σχετικά νέος Ποιμενάρχης, αφού μόλις προ 18 μηνών εξελέγει (από Επίσκοπος Σαρατώβου) και ενθρονίστηκε στην Σιβηρική επαρχία του. Στην εκκλησιαστική του δικαιοδοσία υπάγονται και δύο Επισκοπές.

Η Μπαρίς & Ίζνας και Μελεκεσίου & Χερδακλίνης.