100 ιερείς θα στηρίξουν τους αθλητές των Αγώνων του Σότσι

Loading...


Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των ΚΒ’ Ολυμπιακών και ΙΑ’ Παραολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων του 2014 στο ορεινό και παραλιακό μέρος της πόλης Σότσι θα λειτουργούν θρησκευτικά κέντρα και αίθουσες για προσευχές των πέντε κυρίων θρησκειών του κόσμου.

«Πάνω από εκατό ιερείς θα εφημερεύουν και θα παρέχουν πνευματική και ψυχολογική βοήθεια στους αθλητές, τους φιλοξενούμενους και τους επισκέπτες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων στο Σότσι «, ανέφεραν στο πρακτορείο INTERFAX στο γραφείο Τύπου της διοίκησης του Σότσι.

Αναφέρθηκε ότι στο Ολυμπιακό πάρκο, το οποίο βρίσκεται στο παραλιακό μέρος της περιοχής Αδλέρσκι στο Σότσι, θα λειτουργούν τρία θρησκευτικά κέντρα και στο ορεινό μέρος στη Κράσναγια Πολιάνα θα υπάρχουν αίθουσες για προσευχές.

Θα υπάρχουν θρησκευτικά κέντρα και αίθουσες για προσευχές για τις πέντε μεγαλύτερες παγκόσμιες θρησκείες, τον Χριστιανισμό, το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό, τον Βουδισμό και τον Ινδουισμό «, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι «Vesti.ru » τα λόγια του εκπροσώπου της διοίκησης της πόλης.

Δήλωσε ότι τις ημέρες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων στο Σότσι θα βρίσκονται εκπρόσωποι ορθόδοξων οργανισμών, εβραϊκών κοινοτήτων, της Βουδιστικής Παραδοσιακής Σαγγχί, της Κεντρικής Πνευματικής Διοίκησης των Μουσουλμάνων, του Συμβουλίου των Μουφτίων, καθολικών και προτεσταντικών κοινοτήτων. Όμως, δεν προβλέπονται ομαδικές λειτουργίες, επισήμανε ο εκπρόσωπος της διοίκησης.