Την Κούβα θα επισκεφθεί ο Πατριάρχης Μόσχας

Loading...


O Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο,προσκάλεσε τον Πατριάρχη Μόσχας & πασών των Ρωσιών Κύριλλο να ταξιδεύσει στην Κούβα.

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να σας συναντήσω και πάλι. Όλοι θυμούνται με ευχαρίστηση την πρώτη σας επίσκεψη στην Κούβα και ελπίζουμε ότι δεν θα είναι η τελευταία» είπε ο Κουβανός ηγέτης στο περιθώριο μιας συνάντησης με τον ηγέτη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος έχει ήδη βρεθεί στην Κούβα, αλλά αυτό συνέβη πριν γίνει Πατριάρχης. Σχετικά ο Κάστρο είπε. «Τώρα θέλουμε να σας καλωσορίσουμε ως Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», δήλωσε ο ηγέτης της Κούβας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση, λέγοντας ότι υπάρχουν αρκετοί Ρώσοι και ρωσόφωνοι που ζούν στην Κούβα, οι οποίοι είναι κυρίως Ορθόδοξοι πιστοί «Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για άλλη μια φορά προς τον Φιντέλ και για τη λήψη της απόφασης για την οικοδόμηση μιας ορθόδοξης εκκλησίας. Σήμερα η εκκλησία αυτή εργάζεται για τη ρωσοκουβανική σχέση», δήλωσε ο ηγέτης της Ρωσικής Εκκλησίας.Ετικέτες