Συνέλαβαν τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα σε αεροδρόμιο και τον εμπόδισαν να μπει στην Ουκρανία

Loading...


Στις 10 Μάη ήταν η 75η επέτειος από τη γέννηση του Μητροπολίτη Dnepropetrovsk και Pavlograd Ειρηναίου.

Με την ευλογία, λοιπόν, του Πατριάρχη Μόσχας για τους εορτασμούς για την επέτειο στις 9η Μαΐου, έφθασε στο Dnepropetrovsk ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

 

Κατά το πέρασμα του ελέγχου των συνόρων Μητροπολίτης Ιλαρίωνας συνελήφθη. Μετά από μια μακρά αναμονή στον πρόεδρο του ΤΕΕΣ παραδόθηκε επίσημη γραπτή ειδοποίηση ότι απαγορευόταν να εισέλθοει στο έδαφος της Ουκρανίας (χωρίς η ειδοποίηση να διευκρινίζει τους λόγους για μια τέτοια απαγόρευση).

Λόγω της αδυναμίας να περάσει τα σύνορα του κράτους της Ουκρανίας ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ανέγνωσε το συγχαρητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου προς τον, Μητροπολίτη Dnepropetrovsk και Pavlograd Ειρηναίο , σε συνάντησή τους στην αίθουσα στο σημείο του συνοριακό ελέγχου του διεθνούς αεροδρομίου του Dnepropetrovsk.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ειρηναίος ζήτησε να μεταφέρει ο κ. Ιλαρίων τις θερμές ευχαριστίες του προς τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και εξέφρασε τη βαθιά λύπη του που στον εκπρόσωπο της Αυτού Αγιότητας δεν επετράπη η συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές στο Dnepropetrovsk. Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας συνεχάρη θερμά Μητροπολίτης Ειρηναίος 75α γενέθλιά του και τον καλό για την υγεία και τη βοήθεια του Θεού ευχήθηκε σε archpastoral υπουργείο του σε μια δύσκολη στιγμή για το έθνος μας.Ετικέτες