Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕΣ με τον Πρέσβη της Σλοβενίας στη Ρωσία &τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας «Σλοβενία – Ρωσία»

Loading...


Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Primož Šeligo και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας «Σλοβενία – Ρωσία» και τον πρώτο Πρέσβη της Σλοβενίας στη Ρωσία κ. Saša Geržina είχε συνάντηση στις 7 Δεκεμβρίου 2015 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση επίσης παρέστησαν ο Πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των υποθέσεων εξωτερικού, ο Ιεροδιάκονος Ρωμανός Κισελιόφ, στέλεχος του ΤΕΕΣ, ο Υπουργός-Πρεσβευτής της Πρεσβείας της Σλοβενίας στη Ρωσία κ. Gabi Matkovic και ο βοηθός του Προέδρου του Συνδέσμου Φιλίας «Σλοβενίας – Ρωσίας» κ. Urban Ocvrik.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας καλωσόρισε θερμώς τους προσκεκλημένους στο χώρο του Συνοδικού ιδρύματος.

Ο Πρέσβης της Σλοβενίας στη Ρωσία ενημέρωσε για τα σχέδια της Πρεσβείας σχετικά με τη διεξαγωγή εκθέσεων στη Μόσχα με θέμα τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και την εκατονταετηρίδα της ιδρύσεως του Ρωσικού παρεκκλησίου Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκηπος Βλαδιμήρου στο πέρασμα Βρσίτς, το οποίο ανεγέρθηκε προς μνήμην των Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι εχάθησαν εκεί κατά τον Α’ Παγκόμιο Πόλεμο.

Συζητήθηκαν προετοιμασίες της επετειακής τελετής, η οποία θα λάβει χώρα στο τέλος Ιουλίου 2016 στη Σλοβενία.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και τη διεξαγωγή προγράμματος εορταστικών εκδηλώσεων προς μεγαλύτερη προσέγγιση των λαών και των δύο χωρών.

 Ετικέτες